Pendik-Gebze, Pendik-Haydarpaşa Tren Hattının Açılış Tarihi Değişti - Son Dakika
Ekonomi

Pendik-Gebze, Pendik-Haydarpaşa Tren Hattının Açılış Tarihi Değişti

Pendik-Gebze, Pendik-Haydarpaşa Tren Hattının Açılış Tarihi Değişti

Pendik Gebze banliyö hattı açılış tarihi 2015 yılı olarak planlanıyordu. Ancak projenin tamamlanması 2016 yılınına sarktı.

07.11.2015 12:11  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hızlı tren projesi kapsamında 19 Haziran 2013'ten beri çalışmaların sürdüğü Gebze Halkalı kesintisiz ulaşımında Pendik Gebze kısmının 2015 yılında tamamalanacağı duyrulmuştu. Ancak projenin 2016 yılına sarkacağı ortaya çıktı.

BÖLGE MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Gebze Pendik banliyö hattındaki son çalışmalarla ilgili son durumu değerlendiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Marmaray Bölge Müdürü Dr. Haluk İbrahim Özmen, yıl sonunda tamamlanması beklenen tren hattının 2016 yılının ilk aylarında hizmete gireceğini duyururken Haydarpaşa Pendik kısmının ise 2017 yılının sonunda hizmete açılacağını bildirdi.

'GÜNDE 150 BİN KİŞİ KULLANIYORDU'

Marmaray projesinin 66 kilometrelik en uzun kısmı Halkalı- Kazlıçeşme ve Gebze- Söğütlüçeşme arasındaki hattı ayda 4.5 milyon ve günde 150 bin kişi kullanıyordu. Bu hatların kapatılmasıyla 213 yeni otobüs devreye alınmıştı. Tekrar açılmasıya banliyö hatları ve metro hatları Marmaray'a entegre edilmiş olacak. Gebze'den Halkalı'ya düzenlenecek kesintisiz hatla bu iki mesafe arasındaki süre 105 dakikaya inecek. Marmaray'ın ikinci etabında Asya yakasında toplam 43.8 kilometre ve de Avrupa yakasında 19.6 kilometrelik mevcut banliyö hatları iyileştirilerek, üçüncü hat ilavesiyle yüzeysel metro haline gelecek.

'İLK AŞAMADA PENDİK GEBZE VAR'

İlk olarak 4 istasyonla (Kazlıçeşme, Yenikapı, Üsküdar, Ayrılıkçeşme) hizmet veren Marmaray, Sirkeci İstasyonu'nun da hizmete açılmasıyla 5 istasyonla hizmet vermeye başladı. Marmaray'ın bundan sonraki aşaması ise banliyö hatlarının yenilenerek 3 hatta çıkarılmasıydı. 76 kilometre uzunluğundaki Gebze Halkalı banliyö hattının bitirilmesinin aşama aşama tamamlanması hedefleniyor. İlk aşamada 24 kilometre uzunluğundaki bölüm olan Pendik Gebze etabı yer alıyor. Çalışmaların devam ettiği bu bölümde toplam 11 istasyon bulunacak.

PENDİK GEBZE BANLİYÖ HATTI DURAKLARI

Pendik
Kaynarca
Tersane
Güzelyalı
Aydıntepe
İçmeler
Tuzla
Çayırova
Fatih
Osmangazi
Gebze (Kaynak:Habertürk)

Son Dakika Ekonomi Pendik-Gebze, Pendik-Haydarpaşa Tren Hattının Açılış Tarihi Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • HİÇ YAPMA ABİ HİC YAPMAYIN..2017 OLUR O: HÜKÜMETİN EN BÜYÜK FİYASKOSU ABİ KİM NE DERSE DESİN... NEYMİŞ HER YERE METRO... LA HERYERE METRO YAPACAGINA EN BÜYÜK ULAŞIM YOLU OLAN..PENDİK-HAYDARPAŞA BANLİYOSUNU ACSAYDIN DAHA SÜPERDİ..MİNİBÜSE BİNİYORUZZ 1SAAT 30 KADIKÖYDYZ.. TRAFİK ÖLÜM KORKUSU MİNİBÜSTE.. KAVGA.. METRO DESEN E5 YAPMISSIN YÜRÜSEKK Bİ CEFA YÜRÜMESEK BASKA ARABAYA BİN O DA PARA ???? BELEŞ OLSA GAM YEMEM.. ABİ GİTSİN YAA RANTT VARR RANTT hakkım haramdır zaman hakkı en büyük haktır.. 7 0 Yanıtla
  • vatandaş mes.: varan iki. ertele erteleyebildigin kadar. 5 0 Yanıtla
  • devlet paşa: Mhp ye oy verseydiniz OH olsun sürünün mhp iki ayda açardı.çok beklersiniz iyi oldu layıksınız 0 1 Yanıtla
  • ŞANLIURFA: BIR KAC AU GECIKMEYE MI BU TEPKINIZ HELAL OLSUN 0 1 Yanıtla

Advertisement