Özgecan'ın Babası: İdam Gelsin Ama Çözüm Değil (2) - Son Dakika
Güncel

Özgecan'ın Babası: İdam Gelsin Ama Çözüm Değil (2)

Özgecan\'ın Babası: İdam Gelsin Ama Çözüm Değil (2)

Ak PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIK'DAN TAZİYE ZİYARETİ AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, Özgecan'ın babası Mehmet Aslan'ı taziye çadırında ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

16.02.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIK'DAN TAZİYE ZİYARETİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, Özgecan'ın babası Mehmet Aslan'ı taziye çadırında ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Taziye ziyaretine gazeteciler alınmaz Öznur Çalık çıkışta yaptığı açıklamada, "Özgecan'ın annesi ve babasını ziyaret ettik. Özgecan hepimizin canı ve evladı, kızıdır. Hunharca, canice öldürüldü. Bu evladımızın, çocuğumuzun öldürülmesi ilk değil ama son olması için hepimizin üzerine düşen vazifeler var. Hem annesi hem de babası bize metaneti tavsiye ediyorlar. Mersin'in, Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi.

Çalık, kadınlarla ilgili yapılan tüm yasal düzenlemelere rağmen zihinsel değişime de ihtiyaç olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Bu cinayetlerin durması, kadına olan şiddetin önlenmesi için hepimizin üstüne düşen, siyasetin üstünde görüp çözüm üretmesi gerekiyor. Bu caninin, katilin, hunharca saldırıyı yapan, insanlıktan nasibini almayanların cezalandırılması içinde ne gerekiyorsa da yapılması gerekenler konusunda adalete olan güvencimiz tam. İnanıyorum ki, yargılanma süreci dahil tüm Türkiye tarafından takip edilecek. Özgecan'ın katledilmesi, öldürülmesi, işkenceye tabi tutulması sadece cinsel saldırı ile kalmayıp işkence sonrası vahşice öldürülmesi hepimizin yüreğinin acısıdır. Mersin'de sivil toplum örgütleri ile yaptığımız toplantıda ortak ses, 'Kadına şiddete son verilsin. Özgecan gibi yeni canlar öldürülmesin. Bunun için gerekli tedbirleri hep beraber alalım' denildi. Bu nedenle buradayız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Özgecan'ın Babası: İdam Gelsin Ama Çözüm Değil (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement