"5 Yılda 51 Milyon TL Balıkesir'in Kasasında Kalacak" - Son Dakika
Politika

"5 Yılda 51 Milyon TL Balıkesir'in Kasasında Kalacak"

"5 Yılda 51 Milyon TL Balıkesir\'in Kasasında Kalacak"

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, 30 Mart'ta seçimi kaybeden MHP'li Belediye yönetiminin çöp toplama ihalelerini çok sert eleştirdi.

22.07.2014 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, 30 Mart'ta seçimi kaybeden MHP'li Belediye yönetiminin çöp toplama ihalelerini çok sert eleştirdi. Balıkesir'in yeni yapılan çöp toplama ihalesi ile 5 yılda 51 milyon TL'nin belediyenin kasasında kalacağını söyleyen İl Başkanı Poyrazlı, Balıkesir'in soyulup soğana çevrildiğini iddia etti.

Balıkesir AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, İHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Göreve yeni gelen MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı'nın geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yaptığı belediyelerin işe alımı ile ilgili açıklamalarına cevap veren İl Başkanı Poyrazlı, çok sert konuştu.

Poyrazlı, "Biz hangi seçim olursa olsun uçuk kaçık vaatlerde bulunmuyoruz. Seçmene vaat ettiğimiz projeler ayakları yere basan vaatler oluyor. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Bey, hem de ilçe belediye başkanlarımız seçmenlere çeşitli vaatlerde bulundu. Bunlar üzerinde düşünülen, kendisine göre alt yapısı olan vaatler. İş ile ilgili vaat de böyle bir hadise. Balıkesir'in büyükşehir olmasını muhalefetin karşı olmasına rağmen neden ısrarla istedik. Balıkesir'in her alanda büyük bir gelişim göstereceğine inandık. Halen de aynı kanaatteyiz. Balıkesir son 12 yılda yıllarca alamadığı hizmetin kat kat fazlasını aldı. Balıkesir, Türkiye'nin batısında olmasına rağmen bir çok alanda geri kalmış bir ildi. Bu bir nebze bunlar giderildi. Merkezi hükumetin hizmetleri ile bunlar aşıldı. Büyükşehirde tek elden planlama ile, hangi bölgede ne yapılmalı bu planlamanın neticesinde Balıkesir'in Türkiye'nin ilk 10 ili arasına girebileceğini düşünüyoruz. Bunlar olduğunda bir belediye değişecek, 3 bin kişi 10 bin kişi işe alınacak diye bir mantık yok. Balıkesir'in büyükşehir belediyesi ile yapacağı atılım ile bir iş sahasıdır, bir istihdamdır"dedi.

MHP İl Başkanı Argun Atıcı'nın yeni il başkanı olduğunu söyleyen ve hayırlı olsun temennisinde bulunan Poyrazlı, "Bazı insanlar gölge etmesinler. Bir şeylere engel olmak için çabalamasınlar, Balıkesir bizim gösterdiğimiz hedeflere çok daha kısa sürede ulaşır. Balıkesir devasa bir il. Tarım, hayvancılık, turizm her şey var ancak bunun planlanması lazım. Bu planları yaparken gerçekçi olmak lazım. Zeytinciliği iyi olduğu alanda gidip sanayi tesisi kurarsanız bu ihanet olur. Sanayi yatırımını da ideolojik kaygılarla engellemeye çalışırsanız da ihanettir bu. İstanbul- Kocaeli Bölgesi sanayi olarak sıkışmış durumda. Şuan en elverişli bölge Bandırma- Biga arası. Sadece kimya sektöründe yatırım başladığında o bölgede 5 milyar-10 milyar avroluk yatırım oluşacaktır. 100 milyar avroya varan yatırımlar olabilir bu bölgede. Senelerdir körfez bölgesinde ellerindeki küçük belde belediyeleri ile zeytinin anasını ağlattınız. Zeytinlikleri mevzuatın arkasından dolanıp imara açtınız. Şimdi kendileri çok çevreciymiş gibi konuşuyorlar. Türkiye'de zeytin ağacının sayısı AK Parti döneminde 2 katı arttı. Sadece ideolojik kaygı ile Balıkesir'in önünü kapatmaya kimsenin hakkı yoktur. Ne MHP'li ne CHP'li milletvekillerinin böyle bir hakkı yoktur. Sadece o bölgeye yapılacak yatırımlar 4-5 bin kişiye hemen iş demektir. Ankara'dan İstanbul'dan bize bakanlar o Bandırma - Biga bölgesinin nüfusu çok kısa bir sürede 400 bine çıkar diyorlar. Şuan dönümü 100 bin TL'ye o bölgede arsa satılıyor. Sadece belediyenin alacağı insan değil, büyükşehirin Balıkesir'in önünü açması ile inşallah yeni istihdam alanları açılacak. Belki düşünülen sayıdan daha fazla insan iş sahibi olacak. Hatta yeterli sayıda işçi bulamayacağız dışarıdan göç de alacağız" şeklinde konuştu.

"BALIKESİR BUNLARDAN KURTULDU"

AK Parti İl Başkanı Poyrazlı, il merkezinde yeni kurulan 2 belediyede MHP'li ve AK Partili yönetimlerin yaptığı çöp ihalelerini karşılaştırdı. Balıkesir eski Belediye Başkanı İsmail Ok'u eleştiren Mahmut Poyrazlı, "MHP İl Başkanı Argun Atıcı belediye başkan yardımcısıydı. Kendisi milletvekilliği seçimleri öncesinde istifa etti. 1,5-2 yıl civarında belediye başkan yardımcılığı yaptı, İsmail Ok belediyeciliğini iyi bilen birisidir. 30 Mart'tan sonra görüyoruz ki; İsmail Ok döneminde söylenen 'borç ödemekten bir iş yapamıyoruz' 'Şu kadar borçla devraldık' gibi iddiaların hiç birisinin doğru olmadığı ortaya çıktı. En son Fırıntaş olayı ortaya çıktı. Şirketi ayağa kaldırmak için bir şeyler yapılmaya gayret ediliyor. Belgesi var mı diyorlar, en son hesap. 30 Haziran'a kadar çöp toplama ihalelerini yapmışlar. 30 Haziran'a kadar 3 aylık dönem için Altıeylül Belediyesi ve Karesi Belediyesi diye ayrılmıştı. 2 belediye bütün olarak baktığınızda şirketlere ödenen para 1 buçuk milyon liradan fazla. Altıeylül Belediyesi için 680 bin TL, Karesi olarak da 880 bin TL. çöp toplama parası ihalesi bedeli. Haziran'dan sonra yeni yapılan ihalede Altıeylül bölgesi 680 bin TL'ye toplanırken 304 bin TL'ye düşmüş. Karesi 880 bin TL'ye toplanırken 396 bin liraya düşmüş. Eski dönem ile fark toplamda aylık Balıkesir merkezinin kazancı 850 bin TL. 12 ayda 10 milyon 200 bin TL, 5 yılda 51 milyon TL. Sadece çöp toplama ihalesinde MHP'li İsmail Ok'un Balıkesir'e attığı kazık 5 yılda 51 milyon TL. Sadece Karesi ve Altıeylül Belediyelerinin çöp toplama ihalelerine müdahale ederek bizim arkadaşlar Balıkesir'in 51 milyon TL'sini kurtardılar. MHP İl Başkanı belge diyor. Bundan daha iyi belge mi olur? Balıkesir soyulup, soğana çevrilmiş, sen hala belgesini göster diyorsun. Kusura bakmasınlar da Balıkesir bunlardan kurtuldu" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika '5 Yılda 51 Milyon TL Balıkesir'in Kasasında Kalacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement