13 Yaşında İşaret Dilini Öğrendi - Son Dakika
Yaşam

13 Yaşında İşaret Dilini Öğrendi

13 Yaşında İşaret Dilini Öğrendi

Antalya’nın Manavgat ilçesinde işitme engellilere yardımcı olabilmek amacıyla ablasıyla birlikte yaşı tutmamasına rağmen kursa katılarak başarıyla tamamlayan 7’inci sınıf öğrencisi Gülce Öner, kendisi için özel hazırlanan "İşaret Dili Kurs Katılım Belgesi"ni aldı.

13.08.2014 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesinde işitme engellilere yardımcı olabilmek amacıyla ablasıyla birlikte yaşı tutmamasına rağmen kursa katılarak başarıyla tamamlayan 7'inci sınıf öğrencisi Gülce Öner, kendisi için özel hazırlanan "İşaret Dili Kurs Katılım Belgesi"ni aldı.

Başarı Koleji öğrencisi Gülce Öner, işitme engellilerle anlaşabilmek için kursa katıldığını belirterek, "Arkadaşlarıma da işaret dilini öğretmek amacıyla kursa katıldım. İşitme engelli arkadaşları tanıdıktan sonra ne kadar doğru bir karar verdiğimi gördüm. Onlarla işaret dili aracılığıyla konuşup anlaşabilmek bana büyük mutluluk veriyor" dedi.

Gülce Öner'in ablası Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Yasemen Öner ise, "Sınıfımda işaret dili bilen hiç bir arkadaşım yok. Bu konuda hiç bir şey de yapılmıyor. Hem kendim öğrenmek hem de sınıfıma öğretmek istedim. Kardeşim Gülce de kursa katılmak istedi. Bu kursu düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum. Okullar açıldığı zaman sınıf arkadaşlarımdan başlamak üzere okuldaki arkadaşlarıma işaret dilini öğretmek için çaba harcayacağım" dedi.

İki kardeşin işaret dili öğrenmek amacıyla kendisine başvurduğunu belirten İşaret Dili Kursu Öğretmeni Vesil Bacı da şunları söyledi:

"Yasemen ve Gülce'ye daha önce sömestre tatilinde ders verdim. Sonra kursa gelmek istediklerini söylediler. Gülce'ye yaşının tutmadığını söylememize rağmen öğrenmek istediğinde ısrar etti. İkisi de çok kolay öğrendiler. Şu an çok rahat iletişim kurabiliyorlar. Katılımlarından dolayı çok mutlu oldum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 13 Yaşında İşaret Dilini Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement