Otobüs Firmalarına Bayram Öncesi Önemli Uyarılar - Son Dakika
Güncel

Otobüs Firmalarına Bayram Öncesi Önemli Uyarılar

Ramazan Bayramına sayılı günler kalırken, Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG) Genel Başkan Vekili Abidin Memili, Ramazan bayramı dolayısıyla otobüs firmalarına önemli uyarılarda bulundu.

23.07.2014 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazan Bayramına sayılı günler kalırken, Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG) Genel Başkan Vekili Abidin Memili, Ramazan bayramı dolayısıyla otobüs firmalarına önemli uyarılarda bulundu.

Memili yaptığı açıklamada, bayramın tatil sezonunun gelmesi ve arkasından Cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı geri dönüşlerde ilave seferlerin yapılacağını belirterek, "Bu bağlamda otobüs firmalarının yurt içi otobüslerin sayısı bakımından yetersiz kalma ihtimaline karşı yurt dışı yolcu otobüslerini de izin almak suretiyle sefere koymaları kaçınılmazdır" dedi. Memili, Ramazan Bayramı için firmalara ve şoförlere şu uyarılarda bulundu:

"-Lütfen mükerrer bilet satmayınız. Ara koridorlara yolcu almayınız.

-Otobüslerin konforunun olmasına dikkat ediniz.

-Yolcularınıza kibar davranınız ve ikramlarınızı daha çok bol yapınız.

-Şoförler olarak direksiyon başında cep telefonunu kullanmayınız. Sigara yasak olmasına rağmen sigara içmede ısrar etmeyiniz.

-Otobüsün içini temiz ve daima havalandırmalı tutunuz.

-Mümkünse ileri yaşta şoför yerine genç şoförleri sefere yazınız.

-Hız limitlerine uyunuz ve diğer rakip firmalar ile yollarda yarış yapmayınız.

-Otobüsün en önde veya kapı kenarında oturanlar dahil, tüm yolcuların emniyet kemerlerini takmalarını özellikle her koltuk sahibini ziyaret ederek veya ikna ettirerek taktırınız

-Mesafesi 500 km ye kadar seferlerde mutlaka dinlenmiş ve uykusunu almış iki şoför, 1000-1500 km uzun mesafelerde mutlaka üç şoför kullanınız.

-Terminallerin çevresinde veya terminallare yakın yerlerde korsan otobüslere ve yolcu almalarına izin vermeyiniz. Böyle yapan firmaları veya şahısları lütfen polis veya jandarmaya ihbar ediniz.

-Şoförlerin tek olduğunu gören her yolcu lütfen 155 polisi arayarak şoför takviyesi istemelidir.

-Firmalar olarak bayram süresince her otobüse bir sivil görevli konularak şoförlerin kurallara uymalarını lütfen kontrol ettiriniz. Uymayanları daha sonra hizmet içi eğitime alarak eğitiniz. Davranışlarında değişiklik olmayanlarında işlerine kesinlikle son vererek öncelikle yolcu güvenliğini esas alınız."

-"EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VE JANDARMAYA DA GÖREVLER DÜŞÜYOR"-

Memili, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarmaya da görevler düştüğünü belirterek, "Yolları karadan daha sık aralıklarla denetlediğiniz gibi, şehirlerarası ana yollarda Helikopter ile havadan denetimde yaparak daha çok etkili olunuz ve bir kaza anında acil müdahale etme imkanını sağlayınız. Şehir terminallerinden çıkan otobüslerin şoförlerinin iki veya üç olmasının belgesini görmenizin yanında yol kontrollerinde da aynı şoförlerin otobüste olup olmadıklarının resim karşılaştırması ve kimlik kontrolü de yaparak kontrol ediniz. Mazeret üretenlerin otobüslerini bağlayarak yeni otobüsler isteyiniz. Yollarda otobüslerin kontrollerinde gece ve gündüz demeden yolcuların emniyet kemeri takmalarını da lütfen kontrol ediniz. Takmayanlara karşı sert önlemler yerine onları uyararak veya ikna ederek tüm yolcuların emniyet kemeri takmaları konusunda alışkanlık kazanmalarını sağlayınız" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Otobüs Firmalarına Bayram Öncesi Önemli Uyarılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement