Öib'den Açıklama Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Öib'den Açıklama Açıklaması

"KGM mülkiyetindeki 8 bin 181 metrekare yüzölçümlü taşınmazın imar planı değişiklikleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlık makamınca onaylanan üst ölçekli genel nazım plan ana kararlarına ve ilgili mevzuata uygundur"

18.03.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) mülkiyetindeki 8 bin 181 metrekare yüzölçümlü taşınmazın imar planı değişikliklerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlık makamınca onaylanan üst ölçekli genel nazım plan ana kararlarına ve ilgili mevzuata uygun olduğunu bildirdi.

ÖİB'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın organlarında  İzmir'in Konak ilçesi Mersinli mahallesi 2876 ada, 12 parseldeki 8 bin 181 metrekare yüzölçümlü taşınmazın özelleştirilmesine yönelik çeşitli haberlerin doğru olmayan bilgilerle kamuoyuna sunulduğu belirtilerek, bu nedenle açıklama yapılmasının zaruri görüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, habere konu olan parselin 8 Ekim 2012'de Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamınca onaylanan mevcut 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında "Merkezi İş Alanı (MİA)" kullanımında kaldığı ve bu doğrultuda bahse konu parselin plan kararlarına aykırılık teşkil etmeyecek şekilde MİA kullanımının devam ettirilmesinin öngörüldüğü bildirildi.

Parsel ölçeğinde planlama yapılamayacağı ve yapılan planlamanın mevzuatla bağdaşmadığı iddialarının asılsız olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu alan halihazırda KGM adına kayıtlı olup eskiden motorlu araç fenni muayene istasyonu olarak kullanılan, araç muayene işlemlerinin özelleştirilmesi sonrasında atıl olan 8 bin 181 yüzölçümlü alanı kapsamaktadır. Söz konusu parsel faaliyetini tamamlamış ve KGM tarafından ihtiyaç dışı parsel olarak belirlenmiştir. 'Kamu Kaynaklarının Etkin Kullanımı' ilkesi çerçevesinde tarafımızca yapılan imar planı çalışmaları ile ilgili kanun doğrultusunda değerlendirilerek atıl durumda olan 2876 ada, 12 numaralı parselin yeniden kente kazandırılması amaçlanmıştır.

Sonuç olarak KGM mülkiyetindeki söz konusu taşınmaza yönelik idaremizce hazırlanan itiraz konusu imar planı değişiklikleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlık makamınca onaylanan üst ölçekli genel nazım plan ana kararlarına, ilgili mevzuata, planlama temel ilke ve esaslarına, çevre imar bütünlüğüne ve kamu yararına uygun olarak hazırlanmıştır." - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement