Öğretmenlere Çevre Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Öğretmenlere Çevre Eğitimi Verildi

Öğretmenlere Çevre Eğitimi Verildi

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 2-5 Eylül ve 8-11 Eylül tarihlerinde eş zamanlı olarak 81 ilde, öğretmenlere yönelik Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitim kursu düzenlendi.

12.09.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 2-5 Eylül ve 8-11 Eylül tarihlerinde eş zamanlı olarak 81 ilde, öğretmenlere yönelik Çevre Konulu Hizmetiçi Eğitim kursu düzenlendi.

Meryem Abdurrahim Gizer Ortaokulu'ndaki etkinliğin açılışına İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Koca, iş şube müdürü Beyali Özli, ÇEKUD İl Temsilcisi Hüseyin Doğan ve kursiyerler katıldı.

Doğan yaptığı konuşmada, ÇEKUD'ün çevre ile kurulacak olan kişisel ve toplumsal iletişimin insan tabiatına uygun biçimde yürütülmesi, geçici bir 'aksiyon' değil kalıcı bir 'ahlak' ve 'davranışlar' bütünü olması gerektiğine inandığını ifade etti. Doğan, "Çevre faaliyetleri, insan ile tabiatın aynı evrenin parçaları olduğu bilincinden hareketle bir tarafı koruyup gözeterek diğer tarafı eğitip bilinçlendirerek yürütülmelidir. Biz bu faaliyetimizle gelecek nesillerin emanet edildiği çocuklarımızın öğretmenlerini eğiterek nesillerimize daha yaşanabilir bir çevre bırakmak istiyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Koca'da çevreye karşı sorumluluğun herkese ait olduğunu söyleyerek, "Çevreye karşı sorumluluğu olmayanın ailesine, komşusuna karşı sorumluluğu da yoktur. Bizim kadim kültürümüz çok önemli. Komşuya karşı sorumluluğu, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' Hadisi ile çok muazzam anlatır. 'Kıyamet koparken kimin elinde bir fidan varsa fırsat bulursa onu diksin' Hadisi üzerine bu konuda daha güzel bir söz söylenemez" diye konuştu.

Daha sonra ÇEKUD tanıtımı, çevre ve ahlak sunumlarının ardından Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü'nden eğiticiler kendi alanlarında iki ayrı gruba 4 gün süren eğitim verdiler.

Program çerçevesinde; Çevre ve Ahlak, Ormanların Önemi, Ormanların Faydaları, Türkiye'nin Orman Alanları, Doğa Koruma ve Biyolojik Çeşitlilik, Ekoloji, Çevre Kirliliği ve Etkileri, Çevre Kirliliğini Önlemek İçin Alınacak Önlemler, Küresel Isınma, İklim Değişikliği, Atıklar ve Geri Dönüşüm, Yenilenemez Enerji Kaynakları, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Kirliliği, Enerji Verimliliği gibi çevre konuları öğretmenlere aktarıldı.

Eğitimin son gününde ise yerel çevre sorunları ile ilgili atölye çalışması ve sınav yapıldı. Sınavda başarılı olan kursiyerlere sertifika da verilecek.

Ayrıca seminerin son günü çevre gezisi kapsamında Karataş Kumluk Tabiat Parkı, Akyatan Yaban Hayatı Geliştirme Sahası gezilerek inceleme ve gözlemler yapıldı. Gezide Adana Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi S.Filiz İdilman öğretmenlere tanıtıcı bilgiler verdi. Sahada uzun zamandır araştırma ve gözlem yapan Doğa Koruma Yönetmeni Ayşe Oruç da gözlemlerini eğiticilerle paylaştı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenlere Çevre Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement