Öğrenciler Üniformalarını Kendileri Seçiyor - Son Dakika
Eğitim

Öğrenciler Üniformalarını Kendileri Seçiyor

Öğrenciler Üniformalarını Kendileri Seçiyor

Saint Benoît Fransız Lisesi, öğrencilerinin demokratik seçim özgürlüğünü deneyimleyebilecekleri bir uygulama başlatıyor.

27.05.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendi üniformalarını seçme fırsatı bulan lise öğrencileri, düzenlenen bir defile ile önümüzdeki senelerde giymek istedikleri üniforma modeli ve rengini belirliyor. Işık Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü iş birliğiyle hayata geçen organizasyonda, Begüm Korkmaz'ın tasarladığı üniformalar öğrenciler tarafından yapılan oylamada en yüksek puanı aldı.

Saint Benoît Fransız Lisesi, öğrencilerinin seçim özgürlüğü ve demokrasi bilincini deneyimleyecekleri yeni bir uygulamaya imza atıyor. Işık Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Başkanı Prof. Betül Atlı ve öğretim görevlisi Ayşe Günay'ın önderliğinde, 3. sınıf öğrencileri Tuğba Küçük, Merve Hamamcı, Larina Taşçı, Mert Erkan, Miray Esen, Ezgi Dökmetaş ve Begüm Korkmaz Saint Benoît'lı öğrenciler için üniforma örnekleri tasarladı. Ön elemede Begüm Korkmaz'ın tasarım alternatifleri öğrencilerden en yüksek oyu aldı. 21 Mayıs Perşembe günü okul bahçesinde düzenlenen bir defile ile de öğrenciler Korkmaz'ın tasarım alternatiflerini görerek 2015-2016 öğrenim yılından itibaren giyecekleri üniformayı oyladı. Öğrenciler, kendilerine dağıtılan oy pusulaları üzerinden tercihlerini yaparak, 0 yaka T-shirt, uzun ve kısa kollu Polo yaka T-shirt, V yaka sweatshirt, fermuarlı, fermuarsız, kapşonlu ve kapşonsuz sweatshirt alternatiflerinin arasından en çok beğendiklerini belirledi.

Saint Benoît Fransız Lisesi Okul Müdürü Pierre Gentric defile öncesi yaptığı konuşmada, 1783 yılında kurulan Saint Benoît Fransız Lisesi'nin ilk defa bir moda defilesine ev sahipliği yaptığını söyledi. Gentric, "Saint Benoît tarihinde öğrenciler ilk kez, giyecekleri üniformaya kendileri karar veriyor" dedi. Kıyafetlerdeki rahatlık ve rengin çalışma motivasyonu ile bire bir bağlantılı olduğunu belirten Gentric, öğrencilerin ders verimliliklerindeki artış için öncelikle taşıdıkları kıyafetler içerisinde rahat olmalarının önemine değindi.

SB'li öğrencilerin mankenlik yaptığı defile sonrasında yapılan oylamada Işık Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Begüm Korkmaz, Saint Benoît Fransız Lisesi öğrencilerinin üniforma tasarımlarını yapmanın kendisi için özel ve farklı bir deneyim olduğunu belirtti. Begüm Korkmaz tasarım sürecini şöyle anlattı:

"Tasarımları yaparken kendi öğrenciliğimi düşündüm. O dönem en çok rahat kıyafetleri severdim. Tasarımları hazırlarken, öğrencilerle yaptığım konuşmalarda en çok bordo rengi sevdiklerini söylediler. Ben de hem bu rengi barındıran, hem de taşımaktan zevk alıp gurur duyacakları bir tasarım hazırladım. Öğrencilerin hayatına moda ile dokunmak tasarım kariyerimde önemli bir adım oldu."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Eğitim Öğrenciler Üniformalarını Kendileri Seçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement