Madenci Babası: Oğlum Rüyama Girse Göndermeyeceğim - Son Dakika
Güncel

Madenci Babası: Oğlum Rüyama Girse Göndermeyeceğim

Ermenek'teki maden kazasından haber beklerken yırtık ayakkabılarıyla tüm Türkiye'yi duygulandıran baba Recep Gökçe, "Oğlum bir rüyama girse göndermeyeceğim." dedi.

20.06.2015 14:07  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenek'teki maden faciasında mahsur kalan işçilere ulaşma çabaları sürerken "Gitti mi benim oğlan şimdi saklamayın" sözleri ve cenaze törenindeki yırtık ayakkabılarıyla hafızalara kazınan Recep Gökçe, kaza sonrası kutlanan ilk Babalar Günü'nde kaybettiği oğlu Tezcan Gökçe'yi yine özlemle anarak, "Oğlum bir rüyama girse göndermeyeceğim." dedi.

"GİDEN GİTTİ"

Ermenek'teki kömür ocağında 28 Ekim 2014'te meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden 18 işçiden Tezcan Gökçe'nin babası Recep Gökçe (77), ilerleyen yaşına rağmen torunları, gelini ve eşi için ayakta durmaya çalışıyor. Kaza sonrası bekleyişi sürerken endişesini "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı" sözleriyle dile getiren ve tüm Türkiye'yi ağlatan eşi Ayşe Gökçe'yi oğullarının kaybından dolayı teselli edememenin üzüntüsünü yaşayan Recep Gökçe, Babalar Günü dolayısıyla AA muhabirine yine duygu yüklü açıklamalarda bulundu.

"Evlat acısı çok zor" diyen Gökçe, oğulları hayattayken belli bir düzenleri olduğunu, mutlu bir yaşam sürdüklerini anlattı.Böyle bir şeyin başlarına geleceğini tahmin bile etmediklerini ifade eden Gökçe, "Ama maalesef böyle bir acı olay yaşandı" dedi. Ölümünden sonra hiç gülmediği oğlu Tezcan'ın yokluğuna bir türlü alışamadığını ifade eden Gökçe, "Eşim, Tezcan hala evin bir köşesinden çıkıp gelecekmiş gibi umut ediyor. O gün bugündür ağlıyor. 'Giden gitti, geri gelecek mi, ağlama' desem de ağlıyor. Ben de ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ama bazen dayanamıyorum" diye konuştu.

"OĞLUM BİR RÜYAMA GİRSE GÖNDERMEYECEĞİM"

"Tutarım kolundan 'gitme oğlum' derim. "Yaşadığı çaresizliği dile getiren ve ellerinden hiçbir şey gelmediğini belirten Gökçe, "Tezcan'ı rüyamda hiç görmedim. Onu en azından rüyamda görmek istiyorum. Oğlum bir rüyama girse göndermeyeceğim. Tutarım kolundan 'gitme oğlum' derim. Biliyorum uyanıversek yine bir şey yok ama olsun. Çok özledim. Bir çıkıp gelse, denk getirsem 'bir daha elime geçmez, gider' diye cebime katarım. Gitti, uçtu" ifadelerini kullandı.

Madenci Babası: Oğlum Rüyama Girse Göndermeyeceğim
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Madenci Babası: Oğlum Rüyama Girse Göndermeyeceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • gülşah: :(((((( allah sabır versin amcam dayanma gücü kıyamam ya:((((( 39 0 Yanıtla
  • K: Rabbim sabır versin inşallah 35 0 Yanıtla
  • vatandaş: Suratındaki o masum ifade ve ağzından dökülen o samimi içler acısı kelimeler...sözün bittiği yer ..allah sabır versin.... 33 0 Yanıtla
  • Türk oğlu Türk: ulan bu millet ağlaniyor ama yinede gidip AKP ye oy veriyor.bu nasıl bir geri zekalilik ya. 19 14 Yanıtla
    Ahmet: Akp ile ne alakası var yerin altına her şeyi göze alarak giriyorsun. Suyu oraya akp misaldi 1 0
  • ....: ah babam ah Allah sana sabır versin :( 31 1 Yanıtla
  • LENGELİ_FÖTÜR: şu babanın acısından nasıl rahat uyuyorlar ne vicdansızlar var ya 31 0 Yanıtla
  • KAPTAN MARKOS: ihmali olanlarin allah belasini versin 29 0 Yanıtla
  • behman: Allah cc essabur ismi ile sabahci tecelli etsin amin. 28 0 Yanıtla
  • Hukukçu: Allah bu ölümlere "kader,fıtrat" diyenlerin müstehakını versin.Dilerim ki hakettiğini bulsunlar,dilerim ki bu amcam kadar üzülsünler bu dünyada da. 23 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement