Oğlak Dolması Ulusal Basının Takibinde! - Son Dakika
Güncel

Oğlak Dolması Ulusal Basının Takibinde!

Türk mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan Oğlak Dolmasını Yılbaşı Sofralarına taşımak amacıyla düzenlenen ''Dolsa da Yesek'' adlı kampanya ulusal basının gündemine oturdu.

17.12.2014 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık ve lezzeti buluşturan oğlak etinin sofralarda daha fazla yer alması için İzmir ve Ankara Damızlık Koyun- Keçi Yetiştiricileri Birliklerinin düzenlediği ''Dolsa da Yesek'' adlı kampanya ulusal basının yakın takibine girdi.

Akdeniz kıyı şeridinde uzun yaşamın sırrı olarak bilinen Keçi ve oğlak etine zamanla kaybettiği itibarı geri kazandırmak için harekete geçen İzmir Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, İhlas Haber Ajansı ve TRT ekiplerine Seferihisar'ın tarihi Halilağa fırınında özel olarak hazırlattığı oğlak dolmasını ikram etti.

AMAÇ ÜRETİCİYE DESTEK, GELENEĞE DÖNÜŞ!

''Yeni yıl kimine göre sadece 365 günlük döngünün sembollerinden biri, Kimine göre ise dini motifler taşıyan manevi bir sürecin ''Son ile ilki buluşturan'' en keyifli halkası. Konuştuğu dili ya da inanışı ne olursa olsun tüm dünyayı yine yıl başı heyecanı sardı. Bu heyecanın ana odağı ise yılbaşı sofraları. Sebep-sonuç ilişkileri bir yana, Türk insanının yeni yıl sofrasına en uygun lezzet ise kadim Anadolu kültüründe saklı. Düğün-dernek denilince hala Trakya'dan Ege'ye, Akdeniz yaylalarından Anadolu'nun birçok köşesine kadar akla gelen ilk lezzet olan ''Oğlak Dolması'', Oğlak Eti'nin tadı ve sağlık açısından önemini, kendisini bir parça da olsa unutan Türk halkına hatırlatmak için harekete geçtik.'' diyen Başkan Türer, Kampanyanın sloganı olan ''Dolsa da yesek'' in hem oğlak dolmasına hem de yeni yıla giriş için yapılan geri sayıma atıfta bulunduğunu ifade etti.

''Oğlak eti çok sağlıklı ve yağsız oluşuyla tanınmakta. Doğada kendi iç güdüleri ile seçtikleri otlarla beslenen keçilerin aslında sertifikasız bir organik üretim olduğunu söylemek abartı olmaz.'' şeklinde konuşan Türer, Anadolu insanının asırlardır tükettiği ve 1950'li yıllara kadar temel besin kaynaklarımızdan biri olan keçi etinin yurtdışında olduğu gibi tekrar eski itibarına kavuşacağını kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Oğlak Dolması Ulusal Basının Takibinde! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement