Niğde'ye Yeni İtfaiye Aracı ile Mobil Karakol - Son Dakika
Yerel

Niğde'ye Yeni İtfaiye Aracı ile Mobil Karakol

Niğde Valiliği İl Özel İdaresince merkez ve ilçe belediyelerine alınan itfaiye araçları ile İl Emniyet Müdürlüğüne kazandırılan mobil karakol araçları için anahtar teslim töreni düzenlendi.

23.11.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Valiliği İl Özel İdaresince merkez ve ilçe belediyelerine alınan itfaiye araçları ile İl Emniyet Müdürlüğüne kazandırılan mobil karakol araçları için anahtar teslim töreni düzenlendi.

Vali Necmeddin Kılıç, kent meydanında düzenlenen törende, Türkiye'nin can damarı konumunda olan D-90 Karayolu'nun Niğde'den geçtiğini hatırlattı.

Önemli ve stratejik bir yolun Niğde'den geçmesinin gurur kaynağı olduğunu ancak sorumlulukları da beraberinde getirdiğini belirten Kılıç, şunları söyledi:

"Bu yolun üzerinde zaman zaman zincirleme trafik kazaları hatta çok sayıda insanın öldüğü kazalar olmaktadır. Bazen yetişmekte zorlanıyorduk ama bu yoldaki can ve mal güvenliğine müdahale eden görevliler bizim üzerimizdeydi. Bununla birlikte köylerimizin kırsal bölgelerimizin yangınlarını kontrol etmek özel idaremize aittir. Köylerimizdeki yangınlara Bor ve Niğde belediyelerinden aldığımız itfaiyelerle ancak ulaşabiliyorduk. Kırsal alandaki yangınlara müdahale etmeleri için belediye başkanlarıyla anlaştık. Artık Niğde olarak civar illerini kıskandıracak bir itfaiye filomuz var. Niğde olarak bugün güzel bir kazancımız var. İçinde polisi, bilgisayarı her türlü imkanı olan ve olay yerine gidip tanıkların ifadelerini alabilecek kapasite de olan gezici karakol sahibi olduk. Bununda hem adalet teşkilatımıza hem de polisimize güç vereceğini düşünüyoruz."

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise ilçelerin itfaiye ihtiyacının giderilmesinin yerinde verilmiş bir karar olduğunu ifade ederek, "Niğde ve Bor ilçemizde tam teşekküllü itfaiye istasyonlarımız mevcut bulunmaktadır. Bu araçlarla her belediyemiz araç filosunu güçlendirmiş olacak" dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin de "Köylerimiz Şehir Olsun Projesi" kapsamında köylerin her türlü alt ve üst yapısının tamamlandığını ve köyleri daha yaşanır hale getirdiklerini söyledi.

Vatandaşların can ve mal varlığının korunmasının önemine değinen Peşin, 6 itfaiye aracının  İl Özel İdaresine 2 milyon 117 bin 682 liraya, 2 seyyar karakol aracının ise 173 bin 326 liraya mal olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve belediye başkanlarına araçların anahtarları teslim edildi.

Törene, Vali Kılıç ve Belediye Başkanı Akdoğan'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri  ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niğde'ye Yeni İtfaiye Aracı ile Mobil Karakol - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement