Niğde Sigarayı Tabutla Birlikte Gömdüler - Son Dakika
Güncel

Niğde Sigarayı Tabutla Birlikte Gömdüler

Niğde Sigarayı Tabutla Birlikte Gömdüler

Sigarayı tabutla birlikte gömdüler Niğde'nin Altunhisar İlçe Belediyesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte temsili olarak sigarayı tabutla birlikte gömdü.

09.02.2016 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sigarayı tabutla birlikte gömdüler

Niğde'nin Altunhisar İlçe Belediyesi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikte temsili olarak sigarayı tabutla birlikte gömdü.

Belediye personeli, çoğunlu öğrenci olan bir grupla üzerinde sigara resmi olan tabutu omuzlara alarak belediye binası önüne getirdi. Tabut taşınırken bir kişi üzerine 'Sigaraya son verelim, yaşama yön verelim' dövizi taşıdı. Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem ve Altunhisar Belediye Başkanı AK Partili Erdal Sarı'nın da katıldığı etkinlikte tabut, vatandaşlar tarafından üzerine atılan sigara paketleriyle birlikte 'Niğde'nin bağları' müziği eşliğinde temsili olarak toprağa gömüldü. Ardından Mehmet Erdem ve Erdal Sarı vatandaşlara süt ikram etti. Belediye Başkanı Erdal Sarı, Dünya Sigarayı Bırakma Günü'nde bir farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Özellikle sigaraya, alkollü içeceklere, uyuşturucu ve keyif verici maddelere karşı bir kampanya düzenledik. 'Sigaraya son verelim, yaşama yön verelim' sloganıyla düzenledik ve ardından süt ikram ettik. Ülkemizde 100 binin üzerinde insanımız hayatını kaybediyor. Biz de bu vatandaşlarımıza tabutlarla cenazeleri ağıtlarla defnediyoruz. Biz de dedik ki bu sigara bize hep ağıtlar yaktırıyor, biz bu sigarayı tabuta koyalım alkışlarla müzik eşliğinde bu sigarayı toprağa gömelim ve hayatımızdan çıkaralım. Canımızı malımızı paramızı alan bu sigarayı terk etmelerini ve sağlığına, ekonomilerine katkı sağlamaları için hemen harekete geçilmesi lazım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Niğde Sigarayı Tabutla Birlikte Gömdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement