Niğde'nin Tanıtımı İçin Kentleri Gezecekler - Son Dakika
Güncel

Niğde'nin Tanıtımı İçin Kentleri Gezecekler

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kentin ülke genelinde tanıtımı için hazırlanan ve Adana'dan başlayan program kapsamında kentteki gazetecilerle buluştu.

27.01.2016 22:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kentin ülke genelinde tanıtımı için hazırlanan ve Adana'dan başlayan program kapsamında kentteki gazetecilerle buluştu.

Akdoğan, bir otelde akşam yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi. Niğde'yi ülke genelinde tanıtmayı amaçladıklarını belirten Akdoğan, bu nedenle komşu illerden Adana'dan başlayan, Mersin, Kayseri ve Konya ile devam edecek olan bir program hazırladıklarını ifade etti.

Bu programlarla ziyaret ettikleri kentlerde kaynaşma, diyalog ve istişare içinde olmayı hedeflediklerini aktaran Akdoğan şunları söyledi:

"Kentimiz çevre iller başta olmak üzere Türkiye'de çok anlatılabilmiş bir il değil. Bu projeyle bir nebze de olsa bunu giderebilmek ve şehrimizi Türkiye'de tanıtmak istiyoruz. Niğde, sekiz bin yıla dayanan tarihiyle medeniyetlere ev sahipliği yapmış, birçok imparatorluğun önemli şehri olmuştur. Kentimiz, Hitit uygarlığı, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalma birçok esere sahiptir ama Niğde'ye gelip görmedikten sonra bunu kimse kabul etmek istemiyor. Bu bakımdan bölgemizi tanıtmak, termal, dağ ve inanç turizmine kadar her alanda ilimizi tanıtmanın görevimiz olduğunu düşünüyorum."

Yayla turizmini yaygınlaştırmak ve Çukurovalıları kentlerinde misafir etmek için iki proje hazırladıklarını vurgulayan Akdoğan, bunlardan birinin içinde 6 bin konut olan "Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi" olduğunu dile getirdi.

Projenin belediye ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile ortaklaşa yürütüldüğünü aktaran Akdoğan, "70 metreden başlayıp 210 metrekareye ulaşan büyüklüklerde 6 bin konut üretilecek. Bugün itibarıyla 715 tanesi üretildi. 2016 yılı sonu itibarıyla rakam 2 bin 500'e çıkacak. Buralardan hemşehrilerimizin 156 ay vadeli ucuz konut edinme imkanı var. İkinci çalışmamız ise tamamen belediyemizin öncülüğünde ve arsamız üzerinde proje aşamasında olan 70 ile 150 metrekare büyüklükte, özellikle yaylacılara yönelik 2 bin konutluk çalışmamız var" dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ise Niğde'nin Adana için yayla turizmi açısından önemli bir kent olduğunu belirterek, "Adanalılar artık yayla özlemlerinin bir kısmını Niğde de giderecekler" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Niğde'nin Tanıtımı İçin Kentleri Gezecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement