NATO Komutanlarından Türkiye'ye Övgü - Son Dakika
Yerel

NATO Komutanlarından Türkiye'ye Övgü

İzmir'deki NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda komuta değişiminin ardından görevi devreden Korgeneral Frederick Ben Hodges ve görevi devralan Korgeneral John Nicholson, AA'ya konuştu Korgeneral Hodges: "Türk askeri uzun yıllardır zor şartlarda terörle mücadele ediyor.

28.10.2014 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AHMET BAYRAM - İzmir'deki NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nda komuta değişiminin ardından görevi devreden Korgeneral Frederick Ben Hodges, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uzun yıllardır zor şartlarda terörle mücadelesini etkin bir şekilde devam ettirdiğini belirterek, "Türk askeri çok profesyonel ve etkili. Türkiye sınırının korunmasında iyi iş çıkarıyor" dedi.

İzmir'de 2 yılı aşkın süredir NATO Müttefik Kara Komutanlığı görevini yürüten Korgeneral Frederick Ben Hodges, görevini törenle devretmesinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 26 ayını geçirdiğini ve bu süre içerisinde kazandığı deneyimin kendisini mutlu ettiği söyledi.

Türkiye'nin askeri kapasitesi ve bölgede yaşanan trajedi karşısında üstlendiği sorumluluktan övgüyle bahseden Hodges, Suriye'deki iç savaştan kaçan 1 milyondan fazla sığınmacıya Türkiye'nin ev sahipliği yaptığını, bunlardan 100 binden fazlasının da İzmir'de olduğuna işaret etti.

Hodges, bunun Türkiye'nin kültürel değerlerinin bir sonucu olduğunu ifade ederek, "Bu Türkiye'nin misafirperverliği ve İslam geleneğinden kaynaklanıyor" dedi.

-"Türk askeri çok profesyonel"

Türkiye'nin çok etkili bir askeri güce sahip olduğunu, bunu özellikle terörle mücadele ve zorlu bir coğrafyada sınırlarını güvence altında tutmada sergiledikleriyle ortaya koyduğunu anlatan Hodges, "Türk askeri uzun yıllardır zor şartlarda terörle mücadele ediyor. Türk askeri çok profesyonel ve etkili. Türkiye sınırının korunmasında iyi iş çıkarıyorlar" ifadesini kullandı.

-İzmir ve Türkiye'ye veda

Hodges, İzmir deneyiminin kendisine faydalı olduğunu ve buradan asker, sivil birçok arkadaşlık edinerek ayrıldığını belirtti.

İzmir'deki görevinin kendisini zenginleştirdiğini ifade den Hodges, şunları söyledi:

"İzmir'de hep takdir, saygı ve misafirperverlik gördüm. Bu beni çok zenginleştirdi. İzmir'in, en çok da iklimini sevdim. Limana gittiğiniz zaman inanılmaz bir manzarası var. Tarihini de seviyorum. Sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin tarihi çok zengin. Çanakkale'ye Gelibolu'ya 5 kez gitme fırsatım oldu. Gerçekten çok hoşlandım. Oradaki tarihi görünce çok gururlandım. Tarihinizi çok takdir ediyorum. Buradan ayrıldıktan sonra gittiğim yerlerde, Türkiye'nin NATO'nun her zaman güvenilir ve önemli bir müttefiki olduğunu, askeri kapasitesi ile NATO için çok önemli bir coğrafyada yer aldığını anlatacağım."

-"Türkiye her zaman hazır ve güçlü bir müttefik"

İzmir'deki NATO Müttefikler Kara Komutanlığı'nda komuta görevini üstlenen Hodges'ten devralan Korgeneral John Nicholson da Türkiye ve İzmir'de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

İzmir'de öncelikle NATO değerlerini devam ettirmeye çalışacağını dile getiren Nicholson, "Önem verdiğim bir diğer önemli konu ise herhangi bir kriz ya da tehdit durumunda bütün üye devletleri korumak, güvenliğini sağlamak ve hazır olmalarını sağlamak" dedi.

Nicholson, Türkiye'nin NATO içindeki yerine işaret ederek, "Daha önce Afganistan'da ve Avrupa'da NATO'ya hizmet ettim. Hizmet ettiğim yerlerde Türkiye'nin güçlü ve her zaman hazır bir müttefik olduğunu gördüm. Benim burada üzerinde duracağım konular, işbirliği ve takım çalışması olacak" ifadelerini kullandı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel NATO Komutanlarından Türkiye'ye Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement