NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Atina'da - Son Dakika
Güncel

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Atina'da

Yunanistan Başbakanı Samaras: "Irak ve Suriye’deki terör olaylarının yayılmasının önüne geçilmesi için bölgesel ortak işbirliği mekanizmaları değerlendirilmeli”

30.10.2014 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Irak ve Suriye'deki gelişmelerin yayılma tehlikesi bulunduğunu belirterek, buna karşı bölgede ortak işbirliği mekanizmalarının değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Samaras, Atina yakınlarındaki Argosaronikos Körfezi'nde gerçekleştirilen "Pirpolitis" isimli askeri tatbikatı izlemek üzere Yunanistan'ı ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

NATO Genel Sekreteri ile görüşmenin olumlu atmosferde geçtiğini ifade eden Samaras, görüşmede bölgesel güvenliği tehlikeye sokan gelişmeler ve Ukrayna ile ilgili meselelerin ele alındığını belirtti. Ortadoğu'daki gelişmelere ve IŞİD konusuna değinen Samaras, terörist faaliyetlerin sadece askeri yöntemlerle engellenemeyeceğini belirterek,  "Bölgesel güvenliğin sağlanması, Suriye ve Irak'taki krizin yayılmasını önlemek için ortak işbirliği mekanizmaları değerlendirilmeli. Atina askeri faaliyetlere karşı Akdeniz diyaloğu seçeneğini öneriyor" dedi.

Atina'daki temasları kapsamında Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos ile birlikte "Pirpolitis" tatbikatını izleyen Stoltenberg ise Yunanistan'ın, NATO'nun 60 yıldan beri istikrarlı bir müttefiki olduğunu belirterek, tatbikatta izlediklerinden etkilendiğini söyledi.

Argosaronikos Körfezi'ndeki Platia adacığında gerçekleştirilen "Pirpolitisi" (Kundakçı) isimli askeri tatbikata Yunanistan'ın hava, deniz ve kara kuvvetlerinden askeri birimler katıldı. Tatbikatı Stoltenberg ile Avramopulos'un yanı sıra, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Mihail Kostarakos, Deniz Kuvetleri Komutanı Evangelos Apostolakis, Hava Kuvvetleri Komutanı Evangelos Turnas ve Kara Kuvvetleri Komutanı Hristos Manolas ve izledi. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Atina'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement