NATO Bugün Türkiye İçin Toplanıyor - Son Dakika
Güncel

NATO Bugün Türkiye İçin Toplanıyor

NATO Bugün Türkiye İçin Toplanıyor

NATO üyesi 28 ülkenin temsilcisi, Türkiye'nin yaptığı çağrı üzerine Brüksel'de toplanıyor.

28.07.2015 10:21  Güncelleme: 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin, ulusal güvenliğine yönelik son saldırı ve tehditler üzerine terörizme karşı alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar hakkında müttefiklerini bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. maddesi çerçevesinde NATO Konseyi'ne yaptığı çağrı sonuç verdi.

NATO Sözcüsü Oana Lungescu, NATO'nun kuruluşundan bu yana beşinci kez gerçekleşecek toplantının bugün yapılacağını açıkladı.

ANKARA DAVET ETMİŞTİ

Ankara, IŞİD ve PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarının ardından NATO'yu toplantıya davet etmişti. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ulusal güvenliğimize yönelik bu son saldırılar ve tehditler üzerine terörizme karşı almakta olduğumuz tedbirler ve icra ettiğimiz operasyonlar hakkında müttefiklerimizi bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla, Kuzey Atlantik Antlaşması'nın 4. maddesi çerçevesinde NATO Konseyi önümüzdeki hafta içinde tarafımızdan toplantıya çağrılmıştır." ifadesine yer verilmişti.

Kuzey Atlantik Anlaşması'nın 4. maddesinde "Taraflardan herhangi biri, taraflardan birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman, tüm taraflar birlikte danışmalarda bulunacağı" belirtiliyor.

NATO TARİHİNDE 5. KEZ...

NATO'nun tarihinde beşinci kez, bir üye devlet böyle bir toplantı talebinde bulunuyor.

ERDOĞAN: NATO'NUN DA HAZIRLIKLI OLMASI TALEBİMİZ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin'e hareketinden önce havalimanında yaptığı konuşmada NATO toplantısıyla ilgili de açıklamada bulundu. Erdoğan, "Bugün, NATO'nun olağanüstü bu konuyu muhtevi toplantısı var. Burada da NATO üzerine düşen neyse bu adımı atmaya hazır olduğunu beyan edeceğine inanıyorum." dedi.

NATO üyesi bir ülkenin saldırıya uğraması halinde NATO'nun kendisine her türlü desteği vereceğini belirten Erdoğan, "Şu anda saldırıya uğramış olan Türkiye, burada kendisini koruma, güvence altına alma haklarını şu anda kullanmaktadır, bunu sonuna kadar da kullanacaktır. Burada uluslararası hukuktan kaynaklanan ne hakkımız varsa kullanıyoruz, kullanmaya da devam edeceğiz. Diyoruz ki 'burada NATO'ya da düşen görevler her an olabilir dolayısıyla NATO'nun da bu konuda hazırlıklı olması talebimiz var." ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel NATO Bugün Türkiye İçin Toplanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Jj: Toplanır konusur dagılırlar süs cemiyeti bunların hepsi pkk ya destek verdi . Bütün pustlar toplandık toplandık toplandık ! Türkiye müdahale edip hesap vermesin incirlikten pyd ye yardım etcem diyor abd siz manyakmısınız diyen yok asker ölüyo vur emrini almış elinden tayyip erdogan polisi marketten kovuyor pkk lılar polis ses cıkartamıyor bu ne iş bu ne zulum . Askere polise vur emri ver Ver Yetkiyi Gör etkiyi 11 1 Yanıtla
  • Deruni HHışşş. HHışşş: NATO kim? 0 1 Yanıtla

Advertisement