Müslümanlar ile Hristiyanlar İftarda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Müslümanlar ile Hristiyanlar İftarda Buluştu

Müslümanlar ile Hristiyanlar İftarda Buluştu

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (BASAM) düzenlediği iftar yemeğinde Müslümanlarla Hristiyanlar bir araya geldi.

12.07.2014 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (BASAM) düzenlediği iftar yemeğinde Müslümanlarla Hristiyanlar bir araya geldi. İftar yemeği yiyen Müslüman ve Hristiyanlar, birlikte el açıp dua etti.

Merkezi İzmir'de olan ve başkanlığını AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait'in yaptığı BASAM, farklı bir iftara ev sahipliği yaptı. İzmir'deki Swissotel Büyük Efes'te düzenlenen iftar programında Müslümanlarla Hristiyanlar bir araya geldi, birlikte iftar yemeği yedi. AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, iftarda yaptığı konuşmada, hem Hristiyanların hem Müslümanların birlikte iftar yaptıklarını belirterek, "Din, dil ırk ayrımı yapmıyoruz biz insanları yaratandan dolayı seviyoruz" dedi. Dünya Baptist Kiliseler Birliği Başkanı John Upton da Türkiye'nin insanların uyum içinde yaşadığı bir ülke olduğunu dile getirerek, "Bu güzel bir şey. Türkiye, dünyada çok sayıda mülteciye kapısını açan ve onlara güven içerisinde yaşayabilecekleri ortamı sağlayan bir ülke" diye konuştu.

İSRAİL'E TEPKİ

Hristiyan ve Müslümanların aynı iftar sofrasında buluşmalarının çok güzel olduğunu belirten Sait, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıları kınadı. Sait, "Gördüğünüz bu manzara her şeyi ifade ediyor. Birlik, beraberlik ve kardeşlik gibisi yok. Biz oruçlarımızı açabiliyoruz ama bunu dahi yapamayan ve hatta yaşam savaşı veren, canları tehlikede olan insanlar var. İsrail Filistin'e şimdiye kadar 600 ton bomba yağdırdı. Bize gelen bilgilere göre 80'den fazla kişi hayatını kaybetti. İnsan öldürmek kutsal kitapların hepsinde suçtur. Böylesi çirkin olayların bitmesi için dua ediyoruz. Ülkemizin bulunduğu coğrafya karışık. Hemen yanımızda Suriye'de Beşar Esad kendi insanlarını öldürüyor. Yine Irak'ta can kayıpları yaşanıyor. Ukrayna da durum ciddi. Bu kanın akışı durmalıdır. Müslümanların çileden kurtulması lazım, bunun için dua edelim" dedi.

HRİSTİYAN DİN ADAMLARINDAN HÜKÜMETE TEŞEKKÜR

Türkiye Baptist Kiliseler Birliği Başkanı Ertan Çevik de ülkedeki barış ortamı nedeniyle hükümete teşekkür ettiğini söyledi. Çevik, "Dünya'nın birçok yerinde sorun varken biz rahat yaşıyoruz. Hep birlikte olmalı, iyi yaşamak için çalışmalıyız" diye konuştu. Dünya Baptist Kiliseleri Birliği Başkanı John Upton ise, "Biz Baptist Kiliseleri adına buradayız. Şehrinizde çok güzel zaman geçirdik. Cömert bir şekilde misafirperverliğinizi hissettik. Buradan ayrıldığımızda yanımızda birçok hatıra götüreceğiz. Katkı koyanlara teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE EL AÇIP DUA ETTİLER

İftar programında Sait ve eşine Ankara Kızılcahamam'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte çekilmiş fotoğrafın bulunduğu dokuma halı hediye verildi. İftarda menü haricinde misafirlere Boşnak börekleri de ikram edildi. İftar sonrası İzmir müftü yardımcısı Ömer Karadağ'ın yaptığı yemek duasına Hristiyan din adamları da ellerini açarak eşlik etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Müslümanlar ile Hristiyanlar İftarda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement