Müezzinoğlu: Rabbim, Haseki'ye Cerrapaşa'ya Borcumu Ödemeyi Nasip Etsin - Son Dakika
Güncel

Müezzinoğlu: Rabbim, Haseki'ye Cerrapaşa'ya Borcumu Ödemeyi Nasip Etsin

Müezzinoğlu: Rabbim, Haseki\'ye Cerrapaşa\'ya Borcumu Ödemeyi Nasip Etsin

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde 5'inci Ulusal Haseki Tıp Kongresi yapıldı.

11.04.2014 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde 5'inci Ulusal Haseki Tıp Kongresi yapıldı. Yunanistan Gümülcine doğumlu olan Bakan Müezzinoğlu, "Bugün, vatandaşlık almak için 40 defa kapısına gittiğim Sağlık Bakanlığı kurumunun bir bakanı olarak bulunmaktan, bir Hasekili olarak onur duyuyorum" dedi.

Eşi Faize Müezzinoğlu ile katıldığı Hilton Dalaman Sarıgerme Resort Otel'de düzenlenen kongrenin açılışında konuşan bakan Mehmet Müezzinoğlu, bu ülkenin, bu milletin çok güzel zenginlikler nasip ettiğini hatırlattı. Bakan Müezzinoğlu, "Bir yabancı uyruklu soydaşını vatandaş, uzman, doktor, meslek sahibi, vekil en son da bakan yapan böyle bir millete borçtan, sorumluluk duygusundan başka herhalde söylenecek ikinci cümle, 'Rabbim bu ülkeye, millete, Cerrahpaşa'ya, Haseki'ye borcumu ödeyerek gözlerimi kapamayı bana nasip et' demek olur. Bu ülkenin vatandaşı olduktan sonra Hasekili olmanın bir farklı boyutuyla ülkemize, insanımıza meslek hayatımızda hizmet etmeye çalıştık. Sonra işin siyaset boyutu geldi. Bugün, vatandaşlık almak için 40 defa kapısına gittiğim Sağlık Bakanlığı kurumunun bir bakanı olarak bulunmaktan, bir Hasekili olarak onur duyuyorum. Bu milletin bir ferdi olarak onur duyuyorum. Rabbim bu ülkenin önünü açsın, zorluklarını aşmasında bize de vesile olmayı nasip etsin" dedi.

"Mesleğimizde sıkıntılarımız, sorunlarımız var" diyerek konuşmasına devam eden Bakan Müezzinoğlu, "Bütün olumsuzluklara rağmen 30 yıl önce bıraktığım Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin fiziki mekanı, yeni kısım hariç, 30 yıl daha yaşlanmış bizim gibi. Ama ona rağmen başarılara imza atabilmek, o insanın, oradaki çalışanın bu işe verdiği ruhtan kaynaklanıyor. Ona verdiği alın terinden ve emekten kaynaklanıyor. Bu nedenle 30 yıl önceki bir Hasekili olarak bugünkü Hasekililer'i gönülden kutluyor, tebrik ediyor ve alkışlıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu'na kongrenin kurucu başkanı Mustafa Yenigün tarafından plaket verildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müezzinoğlu: Rabbim, Haseki'ye Cerrapaşa'ya Borcumu Ödemeyi Nasip Etsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement