Moldovalı Çiftçiler Kumluca'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Moldovalı Çiftçiler Kumluca'yı Ziyaret Etti

BATEM'in davetlisi olarak Antalya'da bulunan Moldovalı çiftçiler, Kumluca ilçesinde incelemelerde bulundu.

31.10.2014 15:48  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsünün (BATEM) davetlisi olarak Antalya'ya gelen Moldovalı çiftçiler, Kumluca Belediyesini ziyaret ederek, sera ve paketleme tesislerini gezdi.

Moldovalı çiftçiler, eğitimlerinin son gününde Kumluca Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile görüştü. BATEM Eğitim Yayınları Başkanı Metin Kaya, Moldovalı çiftçilerin yaklaşık bir haftadır Antalya'da bulunduklarını ve Türkiye'deki tarımsal üretim şekli ve çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını söyledi.

Eğitimin son gününde Türkiye tarımı, özellikle de sera ve narenciye üretiminde önemli bir yeri olan Kumluca'yı ziyaret etmek istediklerini ifade eden Kaya, kendilerini misafir eden Kumluca Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da Kumluca'nın hem örtü altı hem de narenciye üretimi konusunda son yıllarda büyük kazanımlar elde ettiğini söyledi.

İlçede yıllık ortalama 50 bin dekar alanda sera üretimi yapıldığını belirten Çetinkaya, şöyle konuştu:

"Bu üretimimizin bir bölümü ihraç ediliyor. Bu ülkeler arasında Moldova da var. Bundan dolayı bizim ürettiğimiz ürünleri tanıdıklarını düşünüyorum. Moldovalı çiftçilerimizin sera üretim modellerini görmek, bu konuda bilgi edinmek amacıyla BATEM ve Kumluca'yı tercih etmeleri doğru bir karar. Kendilerine ve bu konuda emek veren BATEM yetkililerine teşekkür ediyorum."

Moldovalı çiftçilere slayt eşliğinde Kumluca'nın tarihi, kültürel ve ekonomik yapısı gösterildi. Ziyaret sonunda Başkan Çetinkaya, misafir çiftçilere Kumluca Belediyesinin kültürel yayınlarından hediye etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Moldovalı Çiftçiler Kumluca'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement