Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de - Son Dakika
Yerel

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir\'de

Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirini en iyi ezbere okuyan öğrencilere ödülleri, Avcı'nın da katılımıyla düzenlenen törenle verildi Bakan Avcı: "Bizim özellikle lise öğrencileri, öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanı olarak o şehitlerimize çok özel bir borcumuz var. Onu da çok çalışarak.

26.03.2014 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen yarışmada, Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirini en iyi ezbere okuyan 45 öğrenciye ödülleri, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katılımıyla düzenlenen törenle verildi.

Bakan Avcı, Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi Konferans Salonu'ndaki ödül töreninde yaptığı konuşmada, böyle bir törene katıldığı için mutlu olduğunu belirterek, etkinliği düzenleyen Vali Güngör Azim Tuna ve Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen'e teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakanı olarak özellikle Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale ile ilgili konular açıldığı zaman çok duygulandığını dile getiren Avcı, şöyle konuştu:

"Bizim Çanakkale şehitlerine lise öğrencileri, öğretmenleri ve Milli Eğitim Bakanı olarak ayrıca borcumuz var. Çünkü o dönemin kayıtlarını incelediğinizde görüyorsunuz ki 1915 tarihli okul kayıtlarında genellikle, 'Çanakkale harbi umumi vesilesiyle okulumuz bu yıl mezun vermemiştir' ibaresi yazıyor. Pek çok lisemiz o yıl mezun vermedi. Şimdi eskiden okul diplomalarına, ilkokul diplomalarına bile 'şehadetname' denirdi. 'Şehadetname' demek diploma demekti. İşte onlar şehadetnamelerini Çanakkale'de aldılar. Bizim özellikle lise öğrencileri, öğretmenleri Milli Eğitim Bakanı olarak o şehitlerimize çok özel bir borcumuz var. Onu da çok çalışarak, çok okuyarak, Akif'i okuyarak bu borcumuzu kısmen ödemeye çalışabiliriz. Akif'e ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, hepsinin ruhu şad olsun. Size de bu çalışmaya iştirak ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum."

Avcı, ayrıca öğrencilere Mehmed Niyazi Özdemir'in "Çanakkale Mahşeri" adlı kitabı okumalarını ve "Hey onbeşli" türküsünü dinlemelerini tavsiye etti.

Vali Güngör Azim Tuna da Mehmet Akif Ersoy'un ve Çanakkale'nin Türk tarihinde önemli yere sahip olduğunu belirterek, "Çanakkale'ye sık sık geziler düzenliyoruz. Orada önemli bir tarih yatıyor. Çanakkale savaşında yaşanan şeylerin hepsinin özeti o şiirde özetlenmiş durumda. Ezberlenmese bile okunması her evladımızın zihninde önemli izler bırakacak" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de öğrencilerin jüri önünde şiiri hatasız şekilde okumaya çalıştığını ifade ederek, yarışma sonunda 45 öğrencinin dereceye girdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Avcı, Vali Tuna ve Milli Eğitim Müdürü Özen, yarışmada dereceye giren 45 öğrenciye ödül olarak küçük altın ve çeşitli hediyeler verdi. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milli Eğitim Bakanı Avcı, Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement