MHP'li Karakaya: Kamu Vicdanında Bunu Aklayamayacaksınız - Son Dakika
Güncel

MHP'li Karakaya: Kamu Vicdanında Bunu Aklayamayacaksınız

MHP\'li Karakaya: Kamu Vicdanında Bunu Aklayamayacaksınız

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Öyle görünüyor ki yarın 4 bakanın Yüce Divan'a göndermeme kararı çıkacak gibi. Millet yolsuzlukla suçlanan 4 bakanın yargılanarak eğer suçsuzlarsa bunu ispat etmelerini bekliyor.

04.01.2015 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Öyle görünüyor ki yarın 4 bakanın Yüce Divan'a göndermeme kararı çıkacak gibi. Millet yolsuzlukla suçlanan 4 bakanın yargılanarak eğer suçsuzlarsa bunu ispat etmelerini bekliyor. Bu işin üstünü ne kadar örtmeye çalışırsanız çalışın, kamu vicdanında bunu aklayamayacaksınız" dedi.

Mevlüt Karakaya, MHP Kazan İlçe Başkanlığı'nın 8'inci olağan kongresine katıldı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan ve 3 adayın yarıştığı kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, İl Başkanı Fatih Çetinkaya, MYK üyeleri Hediye Akdere, Yaşar Yıldırım, Ömer Demirel, Mehmet Aslan ve partililer katıldı.

Yaşanan tartışmalar nedeniyle salondan görüntü alınmasına izin verilmediği kongrede çıkışta bir soru üzerine gazetecilere açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, yarın Türkiye için yolsuzluk açısından son derece önemli bir gün olduğunu belirtirken, şunları söyledi:

"Yolsuzluk komisyonu, 4 bakanla ilgili soruşturma kararını oylayacak. Tabi burada meclis parmak çoğunluğuna bakıldığında her ne kadar kendi içlerinde bir anlaşma olmasa da, öyle görünüyor ki yarın 4 bakanın Yüce Divan'a gördermeme kararı çıkacak gibi. Burada Yüce Divan'a gitme ya da gitmemeden çok daha önemli olan Türkiye'de hukukun üstünlüğüdür. Son yıllarda adalete olan güven büyük ölçüde azalmış ve yara görmüştür. Onun için tabii ki millet yolsuzlukla suçlanan ve görevden el çektirilen bakanların yargılanarak, eğer suçsuzlarsa suçsuzluklarını orada ispat etmelerini bekliyor. Yani siz siyasi olarak bu işin üstüne ne kadar örtmeye çalışırsanız çalışın, Meclis çoğunluğunuza, komisyon sayısı çoğunluğuna güvenerek siyasi bir aklamaya giderseniz gidin, sonuç itibariyle kamu vicdanında bunu aklayamayacaksınız." - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Karakaya: Kamu Vicdanında Bunu Aklayamayacaksınız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement