MHP'li Ayhan: AKP'nin Vizyonu 3 Y, Yolsuzluk, Yalan ve Yıkım - Son Dakika
Güncel

MHP'li Ayhan: AKP'nin Vizyonu 3 Y, Yolsuzluk, Yalan ve Yıkım

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "AKP'nin gerçek vizyonu hukuk ve yargıyı ayak bağı olarak gören, demokrasiyi ara istasyonlarda inilip, binilen bir araç olarak düşünen, eşitlik ve adalet değil, ayrımcılık ve kutuplaşmayı esas alan, bölücülere kucak açan 3Y vizyonudur.

17.07.2014 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "AKP'nin gerçek vizyonu hukuk ve yargıyı ayak bağı olarak gören, demokrasiyi ara istasyonlarda inilip, binilen bir araç olarak düşünen, eşitlik ve adalet değil, ayrımcılık ve kutuplaşmayı esas alan, bölücülere kucak açan 3Y vizyonudur. Bu da yalan, yolsuzluk ve yıkımdır" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Ayhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Temmuz itibariyle artık başbakan değil, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı olduğunu ve kendisine bu şekilde hitap edilmesi gerektiğini belirterek, eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da düzenlediği toplantıda "vizyon belgesini" kamuoyuna açıkladığını hatırlatan Ayhan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"AKP'nin gerçek vizyonu hukuk ve yargıyı ayak bağı olarak gören, demokrasiyi ara istasyonlarda inilip, binilen bir araç olarak düşünen, eşitlik ve adalet değil, ayrımcılık ve kutuplaşmayı esas alan, bölücülere kucak açan 3Y vizyonudur. Bu da yalan, yolsuzluk ve yıkımdır. Millet yaşanan gerçekleri açıkça görmüştür. Köşke tarzını yansıtacağını söyleyen AKP'nin cumhurbaşkanı adayı, milletin aziz değerlerine bir darbe daha vurmaya hazırlanıyor. Milletin gözünde ebedi bir saygınlığı ve müstesna bir yeri olan Çankaya Köşkü'nü yalanın popülizmin, din istismarının merkezi haline getirmeyi hedefliyor."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ayhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in TRT'nin cumhurbaşkanı adaylarına yönelik yayınlarıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken "Assolist ile taverna sanatçıları bir olur mu?" şeklinde ifade kullandığı hatırlatılması üzerine, "Söz kim söylediyse ona yakışan bir hadise. Siyaset dilinde böyle bir şeyin konuşulması bile doğru değil. Kaldı ki bugün basında vardı, seçim kurulundan RTÜK'e giden sürelerle ilgili evrakların kaybolduğu söyleniyor. Önce hükümet ona baksın, nerede kayboldu ne oldu?" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel MHP'li Ayhan: AKP'nin Vizyonu 3 Y, Yolsuzluk, Yalan ve Yıkım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement