MHP İlçe Teşkilat Binası Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

MHP İlçe Teşkilat Binası Törenle Açıldı

MHP İlçe Teşkilat Binası Törenle Açıldı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 'MHP İlçe Teşkilatı'nın yeni yerine taşınmasının ardından bugün açılış töreni düzenlendi.

04.05.2013 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde 'MHP İlçe Teşkilatı'nın yeni yerine taşınmasının ardından bugün açılış töreni düzenlendi.

Açılış törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Y. Tuğrul Türkeş, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan, Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ile ilçe yönetim kurulu üyeleri, MHP Saray İlçe Başkanı Hakan Özgül, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, ÇTSO Başkan adayı Süleyman Kozuva ile sarı listedeki meclis üyesi adayları, MHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Seda Duran ile yönetim kurulu üyeleri, Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ ile Ülkü Ocakları yönetimi ile az sayıda vatandaş katıldı.

Açılış törenine katılım az olurken, tören kapsamında görev alan mehteran takımı çaldıkları marşlarla açılış törenine ayrı bir renk kattı. Mehteran takımının çaldığı marşların ardından açılış töreninde ilk konuşmayı MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel gerçekleştirdi. Önsel, konuşmasında "Türk Milliyetçilerinin cesur ve kararlı bir şekilde millet bağlılığıyla bağdaşmayan ideolojileri ve mensuplarına karşı gerçekleştirmiş oldukları direnişin aziz hatırasını bir kez daha hep birlikte yad ediyoruz. Mayıs 1944'te yılmadan mücadele eden Türk Milliyetçileri aynı şekilde Eylül 1980'de dayanmış büyük dava adamı Başbuğumuz Türkeş'ten ilham, değerli genel başkanımız Devlet Bahçeli'den düş alarak kutlu davalarını bugünlere kadar taşımışlardır. Merhum başbuğumuz Alpaslan Türkeş'in de aralarında bulunduğu 23 şuurlu Milliyetçinin Türk Milletinin maddi ve manevi varlıklarına kastedenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarihte birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

'İçinden geçtiğimiz sancılı ve sarsıntılı dönemde de çözüm süreci altında yürütülen çözülme projelerinin hedefinde de Türk Milletinin varlığı ve birliği olduğu ortadadır' diyen Önsel şunları söyledi: "Türk milliyetçilerinin bu tehlikeli emellere her zaman verecek bir cevabı vardır ve her zaman karşısında duracaktır. Bugün ki şartlarda yüreği en çok yanan ve vatanı bayrağı kutsal bilen, kardeşliğe en çok önem verenler burada bugün Çerkezköy'de toplanmışlardır. Çerkezköy'de şanlı Türk bayrağını sallayan hemşerilerimize söz veriyoruz. Türk adını göğsünü gere gere dimdik bir şekilde haykıran bir iktidar için söz veriyoruz. Büyük Türk milletinin 3 Mayıs milliyetçiler gününü kutluyor, başta merhum başbuğumuz Alpaslan Türkeş ve dava şehitlerimize rahmet diliyorum. Böyle anlamlı bir günde teşkilatımızın hayırlar getirmesini diliyorum. Bizleri onurlandıran sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Yolumuz başbuğumuzun yolu hedefimizi dünya lideri Türkiye'dir. Ne mutlu Türküm diyene"

İlçe Başkanı Koray Önsel'in konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen geldi. Açılış töreninin anlamlı bir günde düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Bugün ülkemizde kendisinin Gürcü, eşinin de Arap olmasıyla övünen Türklüğü ayakların altına alan bir başbakan tarafından yönetiliyoruz. Çok acıdır ama yerel seçimlerde birlik ve beraberlik içinde belediye kulelerine üç hilali dikerek bu aldatmaca ve kandırmaca partisine son vermek bizlerin görevidir. Yeni yönetimi hedef gösteriyorum ve belediyenin kulesine sancağımızı asmak için gece gündüz hep birlikte çalışacağız. Ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek konuşmasını tamamladı.

Son olarak kürsüye MHP Genel Başkan Yardımcısı Y.Tuğrul Türkeş geldi. 'Mehteranı düşünmek bize geçişmişimizi hatırlatmak ve bilmek açısından çok önemlidir' diyerek konuşmasına başlayan Türkeş, "Mehteran Osmanlı ordusunun savaşlarda vazgeçilmez bir parçasıydı. Mehter bir taraftan müzik yaparak coşkuyu verirken diğer taraftan da gül bahçesine girer gibi güzel vatan topraklarını koruyabilmek için atalarımız ölüme koşarak gidiyorlardı. Bunu yaparken ırk, mezhep, dil ayrımı yapmıyorlardı. Bunu yaparken senin etnik özelliğin şu, senin mezhebin bu diye bir fark gözetemiyorlardı. Sultan Alpaslan'ın Malazgirt meydan muharebesinden bu yana bu toprakları vatan yapan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Tuğrul Türkeş şöyle devam etti: "Bin yıllık kardeşlik oluşturulurken içinde aynı kıbleye secde eden, aynı inançlara sahip olanlara da saygı gösteren bir neslin evlatlarıyız. Ancak bugün görevinin idrakinde bir iktidar bulunuyor. Siyasi iktidarlar topluma, millete hizmet etmek için vardır. Bugünkü siyasi iktidar Türkiye'de çok büyük bir işsizlik olmasına rağmen, ekonomide büyük sıkıntılar olmasına rağmen toplumu tedirgin etmek için gayret sarf etmektedir. Açılım, saçılım diyerek akıllarına geleni söylüyorlar. Bunu söylerken de bu ülke iyi olsun, bu ülke bölünmesin insanları birbirine kardeşçe kucaklaşın, kin garez duymasın diyene de kin kusuyorlar. Terörist bugünün başbakanı nezdinde makbul ama bugün ülkenin birliğini bütünlüğünü isteyenler MHP Genel Başkanı başta olmak üzere bizler, sizler hakaret edilmesi gereken kişiler olduk." dedi.

Eleştiri oklarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelterek sözlerini sürdüren Türkeş: "Haddi olmadığı halde Türk milliyetçiliğine laf ediyor. Kutsal kitabımızda Allah,

'Ey insanlar biz sizi kadından ve erkekten kavim kavim yarattık birbirinizi ayırt edesin' diyor. Yüce rabbimiz bizleri milletler halinde yaratmış. Herkesi aynı renk ve şekilden yaratamaz mıydı? Kimini Çinli, Afrikalı ve Hintli yaratmışken çok şükür ki bizleri de Türk olarak yaratmış. Bunda da hikmet aramak gerekmez mi? Yüce Peygamberimiz bir hadisi şerifinde kişi kavmini sevmekle kınanmaz diyor. Dini referansla siyaset yapan başbakan ben milliyetçiliği ayaklar altına alırım diyor. İşte senin ayağını kırarlar akıllı ol. Bunları biliyor olman lazım. Sen kimsin ki bunu yaparım diye laf ediyorsun. Her şey de bir yalan dolan, karalama var" şeklinde konuştu.

Çözüm sürecine değinerek sözlerini sürdüren Türkeş "Vatandaşta huzursuzluk ve tepki başladı. Kendi sözü yeterli değil, 63 tane akil adam adı altında kendi insanlarını tayin etti. Başbakan ve ağlamadan sorumlu bakanın beyanlarıyla şunun bunun lafıyla vatandaş ikna olsaydı böyle bir yola başvurmazlardı. İnsanlar artık bunların sözünü beğenmiyor ve hoş görmüyor. Onlarda ki akillik ne kadardır zaman içinde göreceğiz. Ey Başbakan sana oy vermiş olan bu millet seni sandığa gömecektir." İfadelerini kullandı.

Başbakan'ın PKK'ya sempati duyduğunu ifade eden Türkeş, konuşmasının sonunda şunları söyledi; "Sen bu milletin oylarıyla iktidar oldun. Bebekleri öldürmüş, iş makinelerini yakılmış, öğretmen, doktor, asker ve güvenlik görevlisini şehit etmiş insanlara sevgi göstermeye hazırsın. Bunlarla dostluk kurup, meclise getirip kucaklamak istiyorsun. Peki bu milletin günahı ne? Bu millet büyük bir sükunet içinde bu ülkeyi dağıtmayacağız diyince neden kızıyorsun. Bundan ancak ders alman lazım. Bugün genç bir ilçe teşkilatımızın yeni ilçe merkezinin açılışı münasebetiyle sizin gibi nezih bir toplumla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. İlçe teşkilatı hayırlı uğurlu olsun"

Yapılan konuşmaların ardından partiye katılanlara rozet takıldı. Rozet töreninin ardından yeni ilçe binasının açılış kurdelesi MHP Genel Başkanı Y.Tuğrul Türkeş, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ve MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan tarafından kesildi. MHP'li heyet kurdele kesiminin ardından yeni ilçe binasını gezerek Çerkezköy'den ayrıldı.

04.05.2013 11: 02: 40

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP İlçe Teşkilat Binası Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement