MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Gelişen piyasalar içinde Türkiye'nin en yüksek enflasyona sahip ülke olduğunu kimlerden saklayacaklar?

28.01.2016 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, "Gelişen piyasalar içinde Türkiye'nin en yüksek enflasyona sahip ülke olduğunu kimlerden saklayacaklar?" dedi.

Ayhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin Suriye politikasının hamiliğini yapmayı hayal ederken Cenevre görüşmelerini boykot edecek noktaya geldiğini, müzakereler ve muhalifler nezdindeki rolünü devretmek zorunda kaldığını ileri sürdü.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in Türkiye temaslarına değinen Ayhan, "Ziyaretler sırasında diplomatik teamüller çiğnenmekle kalmamış, müttefiklerinin AKP yönetimine verdiği değer de ortaya çıkmıştır" dedi.

Ayhan, Türkiye İş Bankasına yönelik hissedarların hukuk güvencesini ortadan kaldırabilecek, hak ve menfaatlerinin zarara uğramasına yol açabilecek nitelikte yorumlar yapıldığını belirterek, daha önce benzer nitelikteki yorumlar sonucunda Bank Asya'ya el konulduğunu söyledi.

Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon raporuna da değinen Ayhan, "Üç ay önce kimse yükselen enflasyon tehdidinden ve enflasyonla mücadeleden bahsetmiyordu. Merkez Bankası top çevirmeye devam ediyor. Gelişen piyasalar içinde Türkiye'nin en yüksek enflasyona sahip ülke olduğunu kimlerden saklayacaklar?" diye konuştu.

Ayhan, ekonomide güvenin kaybolmasıyla, bazı sektörlerde, sigortacılık sektöründe olduğu gibi resmi enflasyon rakamlarının çok üzerinde zam yapma eğiliminin güçlendiğini savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement