Mevlana Kenti Konya, 1 Mayıs'a Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Mevlana Kenti Konya, 1 Mayıs'a Hazırlanıyor

Memur-Sen ve Hak-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, binlerce işçi ve memurun katılımıyla, "Mevlana ve hoşgörü" kenti Konya'da kutlayacak.

24.04.2015 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYŞE ŞENSOY - Memur-Sen ve Hak-İş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, binlerce işçi ve memurun katılımıyla, "Mevlana ve hoşgörü" kenti Konya'da kutlayacak.

Hak-İş Konya İl Temsilcisi Vacit Sır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 1 Mayıs'ı, Memur-Sen ile ortak kutlayacaklarını hatırlattı.

Türkiye'de kutlamaların, Taksim Meydanı gibi belli bir merkez odaklı yapılmaya çalışıldığını dile getiren Vacit Sır, "Biz ise Hak-İş olarak farklı bir program çizdik. 5 yıldır 1 Mayıs'ı farklı illerde, farklı mekanlarda kutluyoruz. Geçen yıl Kayseri'de yapmıştık, bu yıl da Memur-Sen ile Mevlana kenti Konya'da kutlayacağız" diye konuştu.

"Tüm konfederasyonlar birlikte kutlama kararı alabilir"

Sır, daha önce 1 Mayıs'ın "belli bir görüşün bayramı" olarak algılandığını belirterek, aslında tüm dünyada işçi bayramı olarak kutlandığına işaret etti.

Hak-İş olarak diğer konfederasyonlarla anlaşarak 1 Mayıs kutlamayı istediklerini belirten Sır, şunları söyledi:

"Çünkü bu bayram tüm işçilerin ve çalışanların bayramı. Bu yıl memurlarla birlikte kutlayacağız. Gerektiği zaman tüm işçi konfederasyonları birleşerek birlikte kutlama kararı alabilir. Taksim gibi belli bir yere odaklanmaktansa, ayrı ayrı illerde bu bayramın tadını çıkarma adına, 1 Mayıs'ı güzel vatanımızın farklı illerinde kutlamayı hedefliyoruz. Etkinliğe genel başkanlarımız da katılacak. Farklı illerden sendika üyesi arkadaşlarımız da otobüslerle Konya'ya gelecek. 1 Mayıs'ı hoşgörü şehrimizde gerginlik olmadan, meydanların taşacağını ümit ettiğimiz bir bayram coşkusu içinde kutlamayı hedefliyoruz."

- "1977 olayı bir daha yaşanmasın istiyoruz"

Memur-Sen Konya İl Temsilcisi Nazif Karlıer ise 1 Mayıs'ın emek ve özgürlük mücadelesinin günü olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün farklı sendika ve konfederasyonlar tarafından her yıl kutlandığını anımsatan Karlıer, bu yıl 1 Mayıs'ı Hak-İş ortaklığında, işçi, çalışan ve sendika üyelerinin katılımıyla kutlama kararı aldıklarını ifade etti.

"Biz, bu bayramı sadece Taksim'e ya da bir alana sıkıştırmak istemiyoruz çünkü bu bayram çalışanların bayramı" diyen Karlıer, şunları kaydetti:

"Amacımız; 1 Mayıs'ı Türkiye'nin değişik illerinde bayram havasında kutlamak. Taksim'de 1977 yılında acı olaylar yaşandı, 34 şehit verildi. Bunların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Geçen yıl 'kardeşlik' vurgusu yaparak Diyarbakır'da kutlamıştık. Bu yıl da medeniyetimizin kadim şehri Konya'da kutlama kararı aldık. Mevlana ve hoşgörü şehrinde misafirlerimizi ağırlamak istiyoruz. 1 Mayıs'ta alanı doldurmayı amaçlıyoruz. Hak, emek ve ekmek mücadelesi veriyoruz. Konya meydanlarında bugüne kadar taşkınlık yaşanmamış, hep sevgi vurgusu yapılmıştır. Biz de bu günü ideolojik tartışmalardan uzak, çalışanların bayramı havasında kutlamanın gayreti içerisindeyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mevlana Kenti Konya, 1 Mayıs'a Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement