Mersin'de Lisanslı Sporcular Yetişecek - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Lisanslı Sporcular Yetişecek

Mersin\'de Lisanslı Sporcular Yetişecek

Mersin’in Erdemli ilçesinde “Sigaraya Veda Et, Lisanslı Sporcu Olmaya Merhaba De” projesi kapsamında Erdemli Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’ne (METEM) kazandırılan çok amaçlı halı saha ve okul, aile işbirliği ile düzenlenen konferans salonunun açılışı törenle gerçekleştirildi.

21.01.2016 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesinde "Sigaraya Veda Et, Lisanslı Sporcu Olmaya Merhaba De" projesi kapsamında Erdemli Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'ne (METEM) kazandırılan çok amaçlı halı saha ve okul, aile işbirliği ile düzenlenen konferans salonunun açılışı törenle gerçekleştirildi.

Erdemli Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Spor Kulübü tarafından yürütülen ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup spora yönlendirecek proje, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından finanse edilen 30 bin 354 TL hibe desteğiyle başarıyla yürütülüyor.

Proje tanıtımı, Mersin Vali Yardımcısı ve Erdemli Kaymakam Vekili Turgut Serimer ile Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin'in katılımıyla okula yeni kazandırılan 170 kişilik konferans salonunda gerçekleştirildi. Ardından da spor tesisinin açılışı yapıldı.

Konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtımda konuşan okul müdürü Mustafa Tat, zararlı alışkanlıkların sayısız sağlık problemlerine neden olduğuna değinerek, teknoloji bağımlılığının da sigara kadar tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Tanıtımın ardından çok amaçlı halı sahanın açılışı gerçekleştirildi. Mersin Vali Yardımcısı Turgut Serimer hedefe dark oku attı, bocce oynadı, penaltı kullandı. Okulun spor kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan tekvando gösterileri ise beğeniyle izlendi. Öğrenciler tarafından geliştirilen henüz adı konulmayan 6 tekerlekli araç da açılış programında yoğun ilgi gördü.

Mersin Vali Yardımcısı Turgut Serimer herkesi spor yapmaya davet ederek, "Öncelikle çocuklarımızı sigara, alkol, uyuşturucu gibi bağımlılık yapıcı ve onların geleceklerini karatan maddelerden uzak tutacak. Onları daha verimli, kendilerine yararlı faaliyetlere kanalize edecek. Biz çocuklarımızı çok seviyoruz. Bütün çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Bütün projelerimizi de bu yönde geliştirmeliyiz" dedi.

14-18 yaş arası gençleri kapsayan projeyle, sigara ve benzeri zararlı alışkanlıklarından uzak durulması sağlanarak, gençlere lisanslı sporcu kimliği kazandırmak ve toplumda bilinilirliği daha az olan dart, bocce ve atıcılık sporlarının gençler arasındaki farkındalık düzeyini arttırmak amaçlanıyor. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Mersin'de Lisanslı Sporcular Yetişecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement