Mersin Cennet ve Cehennem Obrukları'ndan 100 Çuval Atık Çıktı 2 - Son Dakika
Güncel

Mersin Cennet ve Cehennem Obrukları'ndan 100 Çuval Atık Çıktı 2

Mersin Cennet ve Cehennem Obrukları\'ndan 100 Çuval Atık Çıktı 2

Cennet ve Cehennem Obrukları'ndan 100 çuval atık çıktı MERSİN'in Silifke İlçesi'ne bağlık Narlıkuyu mevkiinde doğal yollarla oluşan ve turistlerin ilgisini çeken Cennet ve Cehennem Obrukları'ndaki pet şişeler Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi tarafından temizlendi.

16.01.2016 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cennet ve Cehennem Obrukları'ndan 100 çuval atık çıktı

MERSİN'in Silifke İlçesi'ne bağlık Narlıkuyu mevkiinde doğal yollarla oluşan ve turistlerin ilgisini çeken Cennet ve Cehennem Obrukları'ndaki pet şişeler Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekibi tarafından temizlendi.

AKUT ekibindeki görevlileri giydikleri özel kıyafetler 128 metre derinliğindeki Cehennem Obruğu'na indi. Ekipler, zeminde bulunan katı atıkları çuvallara doldurarak yukarıya gönderdi. Ziyaretçilerin attığı pet şişelerde dolu olan obruktan tam 100 çuval atık çıkartıldı.

2 gün süren çalışmalara eşlik eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahaettin Kabahasanoğlu, obruğun dünyanın hiçbir yerinde olmayan doğal bir güzellik olduğunu söyledi. Kabahasanoğlu, alanın mitolojide de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Cehennem Obruğu'nun 128 metre derinliği var. Rüzgarın da uçurduğu naylonlar, poşetler, tenekeler, aşağı obruğa düşmüştür. Uygar dünyada nasıl oluyorsa bu iş, gittiğimiz yerlerde nasıl temiz bırakıyorsak ülkemizin, şehrimizin en güzel yerlerinden olan adı Cehennem ama çok gezilen, sevilen bir yeri temiz tutmalıyız. Amacımız şehrimizdeki bütün ören yerlerinin, turistik mekanların temiz olması gelen konuklara yüz akıyla sunulması" diye konuştu.

AKUT Mersin ekip lideri Hakan Topal iki süren temizlik çalışmasında yaklaşık 100 çuval katı atığın obruktan çıkarıldığını vurgulayarak, insanların doğaya karşı daha yuvarlı olmasını istedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: SİLİİFKE (MERSİN) (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mersin Cennet ve Cehennem Obrukları'ndan 100 Çuval Atık Çıktı 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement