Mehmet Akif İnan İmamhatip Ortaokulu İnşaatını Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif İnan İmamhatip Ortaokulu İnşaatını Temeli Atıldı

Mehmet Akif İnan İmamhatip Ortaokulu İnşaatını Temeli Atıldı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kurucu Başkanı olan, aynı zamanda yazar ve şair kimliği ile tanınan Merhum eğitimci Mehmet Akif İnan’ın adını taşıyan Düzce Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu’nun temeli atıldı.

23.07.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kurucu Başkanı olan, aynı zamanda yazar ve şair kimliği ile tanınan Merhum eğitimci Mehmet Akif İnan'ın adını taşıyan Düzce Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı. Memur-Sen tarafından yer tahsisi yapılan lisenin temel atma töreninde Gazze'de yapılan zulüm öncelikli gündem maddesi oldu.

Beyciler Mahallesi'nde yapılan Prestij Konutları mevkiinde arsası Memur-Sen Konfederasyonu tarafından bağışlanan ve Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Kurucu Başkanı olan merhum eğitimci Mehmet Akif İnan'ın adını taşıyan Düzce Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı. Törene Düzce Valisi Ali İhsan Su, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Tozan, Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç, sendika üyeleri, daire amirleri ve davetliler katıldı.

MEHMET AKİF İNAN KENDİSİNİ EDEPLE YOĞURAN BİR İNSANDI

Vali Ali İhsan Su, temeli atılan okullarda hayırlı nesiller yetişmesini arzu ettiklerini ifade ederek "İlimize yeni bir imam hatip ortaokulu kazandıracağız. Bunun ismi de çok önemli. Mehmet Akif İnan gibi çok değerli eğitimci yazar bir insanın ismini veriyoruz. Onunda hayalinde iyi nesiller yetiştirmek vardı. Onun için hep fazilet mücadelesi yaptı. Buraya yapacağımız ve Mehmet Akif İnan merhumun adını taşıyacak olan okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Önemli olan iyi nesiler yetiştirmektir. Zulmün karşısında duran, mazlumun yanında yer alan nesillere ihtiyaç var. İnşallah buradan da güzel nesiller yetişecek. Çünkü Mehmet Akif İnan edep timsali ve kendisini edeple yoğuran bir insandı. Kendisi de şu dizileri ile bunu söylüyor 'Edepti yoğuran güzelliğimi zekattı çoğaltan zenginliğimi' Ben bu güzel hizmetin hayata geçmesinde arsayı bağışlayan Memur-Sen Konfederasyonu'na teşekkür ederim" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamları eleştirdiği konuşmasında "Bombanın düştüğü yerde ki çocuklar 'siz neden ordaydınız' diye öldürenleri değil ölen çocukları kınayacak bir zihniyetin olduğu zamandayız. Burada Mehmet Akif Ersoy'un miras bıraktığı Asımın neslini yetiştireceğiz. Çağın insanı, Kuran'ın Müslüman'ı nesiller yetiştireceğiz. Bir ayağı medeniyet değerlerimizde diğer ayağı küreselleşen zorluklara karşı. Mehmet Akif İnan baktı ki sırtımda ki bıçaktır diye bir kişinin ölümü bir kişinin kurtuluşunu kainatın kurtuluşu olarak gördüğü karede batıya sitemi ortaya koyuyor" diye konuştu.

GAZZE MESELESİ İNSANLIĞIN MESELESİDİR

Konuşmasının son bölümünde Gazze meselesi insanlığın meselesidir diyen Gündoğdu, "Irkı, dini ne olursa olsun bazı değerler kutsaldır. Dün Hıristiyan genç kız Reçhıl'a sen bizdensin tanrı bize bu çocukları öldür diye emrediyorlar. Bu çocukları öldür diyorsa ben sizden değilim diyorsa bu büyük bir insanlık örneğidir. BM genel sekreteri nerdeyse İsrail'e plaket verecek. O zaman bizim kirlenmiş milletlere değil birleşmiş yüreklere ihtiyacımız" olduğunu ileri sürdü.

BU OKULDA YETİŞECEK ÇOCUKLAR TARAF OLACAK

Son zamanların moda deyimi ile Dünyada taraf olmaktan konuşuluyor diyen Ahmet Gündoğdu, sözlerini şöyle tamamladı Evet bu okulda yetişecek çocuklar taraf olacaklar. Taraf olmamız için bayrağımız bugün dalgalanmaya devam ediyor. Allah rahmet eylesin Cemil Meriç, zulüm karşısında tarafsızlık namussuzluktur diyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dualarla Mehmet Akif İnan'ın adını taşıyan Düzce Mehmet Akif İnan İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif İnan İmamhatip Ortaokulu İnşaatını Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement