Anadolu Ateşi'nin Temel Konsepti, Medeniyetler Buluşması - Son Dakika
Kültür Sanat

Anadolu Ateşi'nin Temel Konsepti, Medeniyetler Buluşması

Anadolu Ateşi\'nin Temel Konsepti, Medeniyetler Buluşması

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi'nin temel konseptinin medeniyetler buluşması olduğunu belirtti.

21.10.2013 12:33  Güncelleme: 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZERİN ÖZDİLEK - Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, yıllardır hem Türkiye hem de dünyada barış için çalıştıklarını söyledi.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ateşi'nin temel konseptinin "medeniyetler buluşması" olduğunu belirtti.

Anadolu'nun binlerce yıllık kültür ve tarih mozaiğinin barışla harmanlanan ateşini tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, "Gösterilerimizde Türk dansları, Ermeni müzikleri var. Anadolu'nun bütün renklerini ve evrensel barış mesajları var. Onun içindeki el sıkışma hem medeniyetler buluşması hem de bizim ülkemizin içerisine gönderdiğimiz bir selamdır" dedi.

Anadolu Ateşi'nin bu kadar sevilmesinin verdiği mesajla ilgili olduğunu ifade eden Erdoğan, "Yıllardır hem Türkiye hem de dünyada barış için çalışıyoruz" diye konuştu.

Bugüne kadar 89'dan fazla ülkede gösteri yaptıklarını belirten Erdoğan, 330 profesyonel kadrosu ve 2 bin civarındaki amatör öğrenci ile dünyanın en büyük dans topluluklarından biri olduklarını söyledi.

Anadolu Ateşi'ni yaygınlaştırmak istediklerini dile getiren Erdoğan, gelecek dönemlerde Diyarbakır ve Van'a dans akademisi açmayı planladıklarını aktardı.

Viyana, Belçika ve Hollanda'ya dans okulu açmayı planladıklarını anlatan Erdoğan, "Turne grafiğimiz ve tempomuz azaldığında yurt dışı projesine ağırlık vereceğiz. Dünya çocuklarının bu repertuvarları öğrenmesini ve kültürümüzle tanışmasını amaçlıyoruz. Böylelikle turnelerle ulaştığımız dünya insanına bu sefer de kurumsal olarak ulaşmış olacağız" ifadelerini kullandı.

"Doğu'nun Kapıları" isimli yeni bir oyun üzerinde çalışacaklarını bildiren Erdoğan, Çin'den İstanbul'a kadar olan İpekyolu coğrafyasının bütün dans ve müziklerini seyirciyle buluşturacaklarını sözlerine ekledi. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Anadolu Ateşi'nin Temel Konsepti, Medeniyetler Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement