Mardin, Siirt, Elazığ'da Nevruz Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Mardin, Siirt, Elazığ'da Nevruz Coşkuyla Kutlandı

Mardin, Siirt, Elazığ\'da Nevruz Coşkuyla Kutlandı

Mardin, Siirt ve Elazığ'da bugün nevruz coşkuyla kutlanırken, Elazığ'daki kutlamalara katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, birileri için bir devrin bittiğini söyledi.

20.03.2015 17:43  Güncelleme: 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin, Siirt ve Elazığ'da bugün nevruz coşkuyla kutlanırken, Elazığ'daki kutlamalara katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, birileri için bir devrin bittiğini söyledi. Yüksekdağ, "Ortadoğu'nun bütün diktatör devletleri için bir devir bitmiştir. Türkiye'deki AKP zihniyeti onun inkarcı, zalim siyaseti için bir devir bitmek üzeredir" dedi.

Elazığ'daki nevruz kutlamaları İstasyon Meydanı'nda yapılırken, Hozat Garajı'nda toplanan grupları İstasyon Caddesi'nden yürüyerek geldi. Güvenlik önlemleri altında alana girenler nevruzu halaylar çekerek kutladı. Elazığ'daki nevruz kutlamalarına katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Bu zamana kadar halklarımızın uğruna sayısızca bedeller ödeyerek yürüttüğü özgürlük mücadelesi bugün yeni mevziler ve yeni zaferler kazanarak ilerliyor. Bakın biz bu gün sadece nevruzu kutlamıyoruz, Kobani zaferini kutluyoruz. Kobani zaferi bizim ve bütün bölge halklarının 21'inci yüzyılda ki nevruzu olmuştur. Artık bütün Türkiye ve Kürdistan halkları için kazanma devri başlamıştır. Artık bizim devrimiz, artık bizim çağımız gümbür gümbür dört bir yandan geliyor. Duyulan ayak sesleri özgürlüğün emekle, eşitlikle, adaletle kurulacak yeni bir yaşamın sesidir ve habercisidir."

Yüksekdağ, birileri için bir devrin bittiğini söylediği konuşmasında "Yeni başlayan devir artık bizim devrimizdir. Devirlerinin geçtiğini görünce kendilerini her yönden sağlama almaya çalışıyorlar, Sarayı neden yaptılar. Biz her zaman söyledik halkın gönlünde taht kuramadıktan sonra o saraylar size zindan olur. Size haram olur o saraylarda ne uyuyabilirsiniz ne oturabilirsiniz. Özgürlük mücadeleleri yıllarca halklarımızın gönlünde taht kurduğu için bir saraya ihtiyaç duymadık" dedi.

Nevruz ateşinden önce yanması gerekenin devletin silahları olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Güvenlik paketidir. Bugün Türkiye'de barışı bozan bu güvenlik paketidir. Halklarımızın barış özlemini karartan temel engel bu faşist yasadır. Getirin o yasayı hep birlikte atalım nevruz ateşine o ateş içersinde kendi barışçıl geleceğimizi de görebilelim. Ama bunu yapmıyorsanız bu halka barıştan bahsetmeyeceksiniz, yalan söylemeyeceksiniz. Çünkü bu halkın yalanlara karnı tok" diye konuştu.

AHMET TÜRK: YÜZDE 15'İ AŞAN NOKTADAYIZ

Mardin'deki nevruz kutlamaları da coşku içinde geçti. Kutlamalara katılan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimleri çok önemediklerini belirterek, yaptıkları kamuoyu araştırmasında HDP'nin yüzde 15'i aşan bir noktada olduğunu ileri sürdü. Ahmet Türk, şunları söyledi:

"Bizim barajla ilgili bir endişemiz yok. Ama biz Arap ve Süryani kardeşlerimiz ile mücadelemizi ortaklaştırmak istiyoruz. Eğer partimiz güçlü çıkarsa bütün Türkiye'de özellikle Kürdistan'da barış ve demokrasi gelişecektir. Yeni bir dönem yeni bir yaşamın başlangıcıdır bu seçim. Kürtler özgürleşmeden Ortadoğu'ya asla ve asla barış gelemez. Kürtler özgürleşmeden Türkiye halkı da özgürleşemez, Arap halkı, Fars halkı da özgürleşemez. Bugün Kürtsüz bir Ortadoğu'yu düşünmek en büyük yanlışlıktır. IŞİD çetelerine karşı direnen Kürt halkıdır. Şengal, Kobani'de yaşanan acıları unutmak kolay değil. Bugüne kadar devletin yanında yer alan ileri gelenler, ağalar, şeyhler eğer bu dönemde aynı ihaneti işlerseniz inanın ki Kürt halkı sizi asla affetmeyecektir. Bizim tahammülümüz kalmadı, özgür gelecek için çok bedel ödedik, çok acılar çektik."

SİİRT'TE YUĞMUR ALTINDA KUTLAMA

Siirt'teki kutlamalar Eruh Yolu üzerindeki boş alanda Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekilerek yağmur altında yapıldı. Yağmur nedeniyle kutlamalara 2 saat ara verildi.

Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kürt sorunu olmadığını söylediğini belirterek, "Bizde daha fazla uzatmadan Siirt'teki bu onurluca bir araya gelen halkımızın bu fotoğrafının Türkiye'de Kürt sorunu olup olmadığının en iyi kanıtı olduğunu Sayın Erdoğan'a iletmek istiyoruz. ve hükümet yöneticilerini, Sayın Cumhurbaşkanı'nı bürokrasiyi, müzakereleri ciddiye almasını onurlu ve şeffaf bir müzakere sürecinin devam etmesine davet ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin Kürtlerle oturup anlaşmaktan başka şansı olmadığını ileri süren Bakırhan, "Kürtler birlikte yaşadığı bütün halklara onurluca kardeşçe elini uzatmış onlarla kardeşçe, eşitçe yaşamak istiyor. Müzakerelerin de bu aşamada geçtiğine şahit oluyoruz" diye konuştu. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin, Siirt, Elazığ'da Nevruz Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement