Manisalı Muhtarlar Şehir Hastanesi'ni Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Manisalı Muhtarlar Şehir Hastanesi'ni Bekliyor

Manisalı Muhtarlar Şehir Hastanesi\'ni Bekliyor

Manisa'da bir yıl önce atılan temel sonrası herhangi bir çalışma yapılmayan, kısa bir süre önce tekrar inşasına başlanan 558 yataklı şehir hastanesi zemin engeline takıldı.

18.11.2014 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da bir yıl önce atılan temel sonrası herhangi bir çalışma yapılmayan, kısa bir süre önce tekrar inşasına başlanan 558 yataklı şehir hastanesi zemin engeline takıldı. Hastane zemininin sağlam olmadığı, bu nedenle olası bir depremde hasarı önlemek ve etkisini en aza indirmek için zemine deprem ayracı malzemesinin kullanılacağı açıklandı. Ülkede olmadığı için yurt dışından sipariş edilen malzemenin inşaat süresini uzatacağını öğrenen bazı muhtarlar, çeşitli gerekçeler bahane edilerek çalışmaların durduğunu belirterek, çalışmaların bir an önce başlamasını talep etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla 1 Aralık 2013 tarihinde temeli atılan 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi'nde uzun bir süre herhangi bir çalışma yapılmadı. Kısa bir süre önce başlatılan zemin etüdü çalışmalarında ise zeminin sağlam olmadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine olası bir depremde hasarın önlenmesi ve en aza indirilmesi için deprem ayracı malzemesi kullanması kararı alındı.

MUHTARLAR TOPLANIP AÇIKLAMA İSTEDİ

Türkiye'de üretilmeyen ve yurtdışına sipariş edilen malzemenin inşaat süresini uzatacağını öğrenen Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi, Bedevi Mahallesi Muhtarı Turan Şahin, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Fevzi Kayacan, Nurlupınar Mahallesi Muhtarı Süleyman Seven, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Tekin Aydın ve Akpınar Mahallesi Muhtarı Bişar Sagnuk, Şehzadeler ilçesi Adnan Menderes Mahallesi'ndeki inşaat alanında bir araya geldi. İnşaat çalışmalarının 6 ay daha ertelendiğini öğrendiklerini belirten muhtarlar, yetkililerin bu konuda vatandaşa açıklama yapmasını istedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Manisalı Muhtarlar Şehir Hastanesi'ni Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement