Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Manisa'dan Kısa Kısa

3. Bölge İstişare Toplantısı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Manisa İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

16.10.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3. Bölge İstişare Toplantısı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Manisa İl Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Manisa Bilim Sanayi Teknoloji Müdürü Erbil Kalmış, 2023 hedefleri doğrultusunda hazırlanan 10. Kalkınma Planının 2014-2018 yıllarını içerdiğini belirtti. Planın 4 ana başlığı kapsadığını bildiren Kalmış, şunları kaydetti:

"Bunlar nitelikli insan, güçlü toplum, yenilikçi üretim, istikrarlı yüksek büyüme, yaşanabilir mekanlar, sürdürülebilir çevre ve kalkınma için uluslararası işbirliği. Bu başlıkları hayata geçirmek adına kurumlar arası koordinasyon ve sorumluluk gerektiren 25 adet dönüşüm programı hazırlanmıştır. Bu programlardan 9 tanesi bakanlığımız birimleri ile bağlı ve ilgili kuruluşlarını kapsamakta içerisinde ise 250 den fazla eylem bulunmaktadır. Orta Vadeli Plan son yıllarda sosyal ve ekonomik alanda sağlanan gelişmelerin daha sağlam bir zeminde sürdürülmesi suretiyle güven ve istikrara katkıda bulunacaktır."

TOKİ anketine 8 bin kişi katıldı

Yunusemre Belediyesi'nin TOKİ ile birlikte yapacağı toplu konutlar için başlatılan anket çalışmasının dördüncü gününde başvuru sayısı 8 bine ulaştı.

Belediye başkanı Mehmet Çerçi, anket çalışmasını yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Ön kabul için tekrar başvuru yapılacak. Çok yakında ise kesin başvurular da başlayacak. İnşallah yapacağımız proje ile Manisa'nın konut sıkıntısını ortadan kaldıracağız" dedi.

Eski polis lokali sosyal tesis olacak

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Vali Parkı Polis Lokali'ni sosyal tesis olarak değerlendirmek istediklerini söyledi.

İstanbul'daki Çamlıca'nın bir benzerini Şehzadeler'de yapacaklarını belirten Başkan Çelik, lokalin belediyeye devredilmesi halinde bu mekanı sosyal tesise dönüştüreceklerini kaydetti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manisa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement