Manisa'da Asırlık Çınarlardan Unutulmaz Gece - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Asırlık Çınarlardan Unutulmaz Gece

Manisa\'da Asırlık Çınarlardan Unutulmaz Gece

Yunusemre Belediyesi tarafından düzenlenen Asırlık Çınarlar programında hayat hikayelerini anlatan yaşlılar hem hüzünlendirdi hem de güldürdü.

14.10.2014 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunusemre Belediyesi tarafından düzenlenen Asırlık Çınarlar programında hayat hikayelerini anlatan yaşlılar hem hüzünlendirdi hem de güldürdü.

Yunusemre Belediyesi bugüne kadar benzerine rastlanmayan bir programa imza attı. Yunusemre Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ilçede tespiti yapılan 85 yaş ve üzeri yaşlılardan bazıları hayat hikayeleri ile birlikte Manisa'yı anlattılar. Başkan Çerçi, program öncesinde yaşlı vatandaşlara Yeni Han'da bir yemek verdi. Kültür Sitesi Lale Salonu'nda düzenlenen geceye, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Kılıç Kaya, Ramis Şiyak, Hakan Akgöl, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili İsmail Önal, AK Parti İl Başkanı Murat Baybatur, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. TRT ekranlarından yayınlanan "Ömür Dediğin" programının sunucusu ve yapımcısı Zeliha İlhan Doymuş'un sunduğu programda renkli görüntüler oluştu.

Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği eserlerinin seslendirildiği gecede 98 yaşındaki Kamile Güleç enerjisi ile dikkat çekti. Osmancalı'dan geldiğini belirten Güleç, programda anlattığı hikayelerle katılımcıları güldürürken her seferinde de Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'ye olan sevgisini dile getirdi.

Asılık Çınarlar hayat hikayelerini anlatırken salonda zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Sık sık alkış alan yaşlılar, anlattıkları ilginç anılarla gençlere anlamlı mesajlar verdiler.

Bir birinden güzel eserlerin seslendirildiği gecede türkülere Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve katılımcılar da eşlik etti. Manisalı bestekar Necati Aksoy yönetimindeki koro ekibi, Türk Sanat Müziğinin seçkin eserleriyle salondakileri geçmişe götürdü. Nuşin Delimollaoğlu ise güçlü sesiyle herkesi kendine hayran bıraktı. Delimollaoğlu'nun seslendirdiği "Ömür Dediğin", "Dostum Dostum", "Kırmızı Buğday", "İşte Gidiyorum" isimli türkülere salondakiler de eşlik etti.

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi, "Burada bir tarih var. Yaşayan bir tarih. Nenelerimiz dedelerimiz bizim tarihimiz. Diğer tarafta da bizim geleceğimiz var. Bu gece Manisa'nın tarihi ve geleceği ile bir bütün olduğu gecedir. Bu hayatta ölüm de var. Beli bükülmüş yaşlılarımız ve çocuklarımız bizlere emanet. Bu toplumun birliğini bütünlüğünü ve geleceğini inşa edeceği, bu canlı tarihten öğreneceğimiz çok şey var. Yunusemre Belediyesi olarak yapacağımız çok şey var. Kültür ve sanat merkezleri gibi geçmişine sahip çıkan bir hedefle çok iyi işler yapacağız. Kendi kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak için elimizden geleni yapacağız. Bu güzelliği bize yaşatan büyüklerimiz ninelerimiz dedelerimize çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkan Yardımcılarımız Kılıç Kaya, Ramis Şiyak ve Hakan Akgöl'e teşekkür ediyorum. Etkinliğe büyük katkı sağlayan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Şaver Yüksel ve ekibini, mesai arkadaşlarımı bu başarılı organizasyondan dolayı kutluyorum. Yaşlılarımız bizim değerlerimiz. Onlara sahip çıkalım." dedi.

Program sonunda Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Zeliha İlhan Doymuş ve gecede birbirinden güzel eserler seslendiren solistlere plaketlerini takdim etti. Gecenin sonunda Başkan Çerçi, tek tek ilgilendiği asırlık çınarları kapıya kadar uğurladı. Yunusemre Belediyesi'nin özel araçlarıyla yaşlılar evlerine götürüldü. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Asırlık Çınarlardan Unutulmaz Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement