Malatya'da İki Hastaya "Cryo Ablasyon" Yöntemi Uygulandı - Son Dakika
Yerel

Malatya'da İki Hastaya "Cryo Ablasyon" Yöntemi Uygulandı

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kalp ritim bozukluğu teşhisiyle tedavi gören iki hasta, "Cryo Ablasyon" adı verilen soğutma yöntemi uygulanarak sağlığına kavuştu.

11.04.2014 14:52

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde kalp ritim bozukluğu teşhisiyle tedavi gören iki hasta, "Cryo Ablasyon" adı verilen soğutma yöntemi uygulanarak sağlığına kavuştu.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Aslan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bazı şehirlerdeki sağlık kuruluşlarında uygulanan "Cryo Ablasyon" yönteminin Malatya'da ilk kez uygulandığını söyledi.

Yöntemin uygulandığı iki hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Aslan, "1-2 gün içerisinde hocamız da uygun görürse taburcu edilecekler" dedi.

Aslan, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nin bütün branşlarda kendini geliştiren bir merkez olduğunu vurguladı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Açıkgöz ise yöntemi ekibiyle uyguladığını belirtti. Yöntem hakkında bilgi veren Açıkgöz, "Bu tedaviyle, ritim bozukluluğuna yol açan, kalbin içerisindeki anormal uyarıların bulunup yakma yerine dondurularak etkin bir şekilde tedavi edilmesi, tabiri caizse ritim bozukluluğuna yol açan ektopik odakların yani anarşik odakların bulunup dondurularak tedavi edilmesi amaçlanıyor" diye konuştu.

Açıkgöz, şunları söyledi:

"İşlemimizin süresi, hastanın uyuması ve uyandırılmasıyla beraber 1,5 ile 2 saat kadar sürmektedir. Hasta uyuduktan sonra anjiyo da olduğu gibi kataterler vasıtasıyla kalbin içerisine girip akciğerden kalbe gelen, pulmoner ven denilen, kalbin topar damarının kalple bağlantısının gerçekleştiği yeri bulup dondurulması amaçlanıyor. İşlemden sonra hastalar bir ya da iki gün hastanede kalmakta, daha sonra sağlıklı şekilde evine, işine dönebilmektedir."

Yöntemin uygulandığı hastalar Yücel Aktaş (43) ve İsmail Özdemir (43) de doktorlara teşekkür etti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Malatya'da İki Hastaya 'Cryo Ablasyon' Yöntemi Uygulandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement