Mahmut Uslu'ya Yumruklu Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

Mahmut Uslu'ya Yumruklu Saldırı Davası

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'ya, Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe maçında yumruklu saldırıda bulunduğu iddia edilen Jerfi Tarık Fıratlı'nın "basit yaralama", Uslu'nun da "hakaret" ve "tehdit" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

22.04.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu'ya, Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe maçında yumruklu saldırıda bulunduğu iddia edilen Jerfi Tarık Fıratlı'nın "basit yaralama", Uslu'nun da "hakaret" ve "tehdit" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılmayan Fıratlı ve Uslu'yu, avukatları temsil etti.

Duruşmada tanıklık yapan Kayhan Şardan, her iki sanığı tanıdığını ve Galatasaray taraftarı olduğunu, Jerfi Fıratlı'nın diğer müşteki sanık olan Mahmut Uslu'ya yumruk attığını görmediğini ifade ederek, "Olaylardan sonra Mahmut Uslu'yu tanıdığım için yanına yaklaştım ve kendisinden davacı olmamasını söyledim. Ancak kabul etmedi ve şikayetçi oldu" dedi.

Diğer tanık Kamil Seçkin de her iki sanığı tanıdığını ve kendisinin de Galatasaray taraftarı olduğunu belirterek, olaya ilişkin bilgi ve görgüsünün olmadığını söyledi.

Maçın devre arasında arkadan bir uğultu duyduğunu ve merdivenlerden Mahmut Uslu ile yanındakilerin aşağıya doğru indiğini anlatan Seçkin, şunları söyledi:

"Mahmut Uslu ve yanındakiler merdivenlerden inerken, Galatasaray taraflarından laf edenler oldu ve Mahmut Uslu'da küfredenlere karşı küfretti. Jerfi Tarık Fıratlı arkasındaki taraftarları yani Galatasaraylıları sakinleştirmeye çalışıyordu. Mahmut Uslu ile aynı hizaya geldiklerinde Jerfi Tarık Fıratlı "hadi buradan git" gibilerinden yanağına dokunarak makas aldı."

Tanık ifadelerinden sonra sonra söz alan Uslu'nun avukatı Abdurrahim Erol, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun olayla ilgili kararı olduğunu hatırlattı.

Erol, alınan kararda müvekkiline gerek sözlü gerekse fiili saldırıda bulunulduğu bilgisinin yer aldığına işaret ederek, "Jerfi Tarık Fıratlı'nın 1 yıl süre ile belirtilen spor salonlarına alınmaması uygun görülmüştür. Bu eylemler birlikte değerlendirildiğinde, spor kamuoyunda sıkça kullanılan bir tabirle Jerfi'nin adeta bir 'spor magandası' olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Hakim Talip Ergül, talep üzerine taraflara süre vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 5 Mayıs 2014'te Zeytinburnu'ndaki Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe kadın basketbol müsabakasının oynandığı belirtildi.

Mahmut Uslu'nun, müsabakanın devre arasında ihtiyaç gidermek amacıyla tribünden ayrılacağı sırada Galatasaraylı taraftarların saldırmaya başladığı anlatılan iddianamede, Uslu'nun Jerfi Tarık Fıratlı'nın kendisine yumruk attığı iddiasıyla şikayette bulunduğu aktarıldı.

İddianamede, Fıratlı hakkında "basit yaralama" suçundan 2 yıldan 5 yıla, Uslu hakkında da "hakaret" ve "tehdit" suçlarından 3 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahmut Uslu'ya Yumruklu Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement