Japon Devinin Türkiye'deki Fabrikası Resmen Açılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Japon Devinin Türkiye'deki Fabrikası Resmen Açılıyor

Japon Devinin Türkiye\'deki Fabrikası Resmen Açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japon Lastik Fabrikası Sumitomo Rubber AKO'nun açılışını yapmak üzere yarın Çankırı'ya geliyor.

13.10.2015 13:39  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Japon lastik devi Sumitomo Rubber ve Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş. ortaklığı ile 2012'de yaklaşık 500 milyon dolar değerinde bir yatırımla Çankırı'da temeli atılan üretim tesisinde çarklar dönmeye başlıyor.

ERDOĞAN DA KATILACAK

Japon Sumitomo Rubber Industries -yüzde 80- (Sumitomo Rubber) ve Abdülkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş.-yüzde 20- (AKO) tarafından gerçekleştirilen iş ortaklığı çerçevesinde Çankırı'da temeli atılan üretim tesisinde resmî üretim başlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı-Ankara kara yolunun 35'inci kilometresi, Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) Türk-Japon ortaklığı ile kurulan Sumitomo Rubber AKO Lastik Fabrikası'nın açılışını yarın saat 13.00'te yapacak.

2000 KİŞİYE İŞ

Ana faaliyet konusu binek otomobiller için radyal lastik üretim, satışı ve kamyonet lastikleri üretimi olacak tesisin; 2019 yılı sonuna dek günde 30 bin lastik kapasitesine ulaşması ve yaklaşık 2000 kişiye doğrudan istihdam sağlaması planlanıyor.

Cari açığın finansmanı noktasında ülkemize önemli katkısı olacak bu yatırım sonucunda üretilecek lastiklerin %80'inin ihraç edilmesi planlanıyor.

JAPON DEVİ

1909 yılından bu yana faaliyet gösteren Sumitomo Rubber Industries bu alanda gerçek bir dünya devi. Japonya'nın ilk yerli lastik üreticisi olan şirketin, günümüz itibarı ile Japonya'da 4, Asya'da 4, Güney Amerika ve Afrika'da 1'er tane olmak üzere toplam 10 adet araç lastik üretim tesisi bulunuyor.

Çankırı'da hizmete girecek fabrika, grubun bölgedeki ilk üretim tesisi olarak da dikkat çekiyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Japon Devinin Türkiye'deki Fabrikası Resmen Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • silvan hdp: insallah kapanır en kisa zamanda 3 64 Yanıtla
  • Yunus : Lan tayyip sen bittin 7 32 Yanıtla

Advertisement