KUYAP Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika
Ekonomi

KUYAP Eğitimleri Sürüyor

KUYAP Eğitimleri Sürüyor

KUYAP Projesi kapsamında Diyarbakır'da 8 ayrı grupta eğitimlerin verildiği ve ilk altı ay içinde belirlenen hedeflere ulaşıldığı belirtildi.

19.08.2014 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortaklığında Türkiye'de 15 ilde yürütülen KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Arttırılması Projesi (KUYAP) kapsamında yapılan eğitim çalışmaları sürüyor.

Tanıtım toplantısı Şubat ayında ve eğitim çalıştayı ise Mart 2014'te DTSO organizasyonları ile gerçekleştirilen proje kapsamında Diyarbakır'da 100 işveren ve 150 çalışana yönelik 3 gün süreli eğitimlerin verilmesi planlandı.

KUYAP Bölge Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada; KUYAP proje ekibi ile DTSO ortaklığında, İşletme yönetimi, finans, pazarlama, insan kaynakları ve inovasyon gibi bir bütün olarak işletmelerin ihtiyaç duyduğu bilgiler ve dünyadan örnekler derlenerek hazırlanmış olan eğitim içerikleri ile yapılan eğitim çalışmalarında; ilk 6 ay için belirlenen hedef gruba ulaşıldığı belirtildi.

Şu ana kadar proje kapsamında toplam 8 ayrı grupta eğitimler verildiğini belirten KUYAP Bölge Koordinatörlüğü, yeni eğitim gruplarının belirleneceğini ve önümüzdeki aylarda bu gruplara verilecek olan eğitimlerle projenin gelecek yıl içinde tamamlanacağını dile getirdi.

KUYAP çerçevesinde şu ana kadar verilen eğitimler;

1.Grup eğitimleri Odamız ve proje ekibinin organizasyonu ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nde düzenlendi. Eğitime Petek pastaneleri, Beden Mermer, Sipan Mermer, Güney Yapı Ürünleri, Beroner Mermer, Odabaşı Yağ'dan toplam 16 kişilik bir çalışan grubu katılım sağladı. 2., 3., 4. ve 5. Grup eğitimleri Dimer Holding'e bağlı Dimer, Dibaz, Diyor, Dimin firmalarından toplam 62 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. 6. grup eğitimleri Açılım Giyim firması çalışanlarına yönelik olarak düzenlendi. 7 kişilik bir çalışan grubuna yönelik eğitimler verildi. 7. grup eğitimi GÜNTİAD işbirliğinde gerçekleşti. Güneydoğu Tekstilci İş Adamları Derneği'ne kayıtlı 17 firmadan toplam 25 kişiye eğitim verildi. Katılım sağlayan firmalar; Alkan Tekstil, Eva Tekstil, Dil-sa Ltd, Bistex Tekstil, Medya İş Elbiseleri, Öz Şafak Tekstil, Tursan Oto, Açılım Giyim, Rays Tekstil, Neverra Tekstil, Sunteks, Ezel İplik, Ey-sa Tekstil, Goldroom Tekstil, NCM Baver, Azya Tekstil, Nujen Tekstil, Olgun Tekstil.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi KUYAP Eğitimleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement