Kütahya Polisine 3 Yeni Araç - Son Dakika
Yerel

Kütahya Polisine 3 Yeni Araç

Kütahya Polisine 3 Yeni Araç

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilen 3 yeni araç törenle teslim edildi.

27.08.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilen 3 yeni araç törenle teslim edildi.

Kütahya İl Özel idaresi tarafından alınan 1 Mobese izleme aracı, 1 adet binek otomobil ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 1 adet hizmet aracı Valilik binası önünde düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene Vali Şerif Yılmaz, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülnaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, daire müdürleri ile emniyet personeli katıldı.

'Mobil İzleme Aracı' sayesinde her türlü sıkıntının daha erken çözüme kavuşacağını belirten Vali Şerif Yılmaz, "Son günlerde yaşanan olaylarda gördüğümüz gibi güvenlik güçlerimizin her an her şartta hazır olması için tedbir alınması gerekli. Uzun dönemden beri yapılan çalışma neticesinde Kütahya İl Emniyet Müdürlüğümüzdeki eksiklerin giderilmesi, teknik boyutta bir takım çalışmalar yapılabilmesi için İl Özel İdaresi kaynaklarını kullanmak üzere o ihtiyaçları giderdik. Bugün teslim edeceğimiz araç, 'Mobil izleme aracı' bütün teknik donanımlarına haiz ve geniş kapsamlı 500 metreye varıncaya kadar tüm verileri kaydedebilen, helikopterle bağlantı sağlayabilen, aldığı veriyi merkeze gönderebilen bir araç. Daha önce başka bir aracımız vardı, ekonomik ömrü doldu, teknik özellikleri de bugünün şartlarına çok uygun değildi. Emniyetimiz yeni araçla beraber gerek olayın olmasından önce, gerekse olduktan sonra olayın aydınlatılması için tüm verileri teknik boyutta kullanmış olacak" diye konuştu.

MOBESE sisteminin tümüyle yenilendiğini açıklayan Vali Şerif Yılmaz, "MOBESE diye tabir ettiğimiz şehrimizdeki güvenlik kameralarıyla ilgili ihaleyi yaptık, yer teslimi yapıldı, müteahhidimiz çalışıyor. Zaman zaman yollarda çalışmalar görüyorsunuz. Tüm sistemi yeniliyoruz. Önceki sistem kablosuz sistemdi, veriler çok sağlıklı değildi. Şuan Telekom'la yapılan anlaşma gereği kablolu sistemle beraber tüm sistem yenileniyor, gerek olayın olmasından önce gerekse olay olduktan sonra olayın aydınlatılması açısından teknik boyutta çözüme kavuşturulması yönünde çok büyük bir adım atmış olacağız" şeklinde konuştu.

Araçların anahtarları Vali Şerif Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin tarafından teslim edildi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya Polisine 3 Yeni Araç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement