Kültürden Siyasete Yeni Türkiye Perspektifi Paneli" - Son Dakika
Yerel

Kültürden Siyasete Yeni Türkiye Perspektifi Paneli"

Sakarya'da "Kültürden Siyasete Yeni Türkiye Perspektifi Paneli" düzenlendi.

18.05.2015 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da "Kültürden Siyasete Yeni Türkiye Perspektifi Paneli" düzenlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından Adapazarı Kültür Merkezi'nde moderatörlüğünü AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen'in yaptığı panele, konuşmacı olarak UNESCO Türkiye Komitesi Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Pürtaş, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ASEM Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif Kireçci katıldı.

Oğuz, Türkiye'nin çok köklü bir medeniyete sahip olduğunu belirterek, "Şehri, kültürü, yazıyı her anlamda bilen bir medeniyet inşa etmişiz. Medeniyetimizi yok sayarak, batı dünyasından her şeyi değiştirerek almaya çalışırsak hata yapmış oluruz. Modern şehir anlamında hem Balkanlar'da hem de Anadolu'da başarılı modeller var. Yapılanları sorgulamadan bize uygulananların doğru olduğunu düşünerek bugünlere geldik. Kimliğimizi oluşturan kültür değerlerini genç ve gelecek kuşaklara doğru aktarmamız gerekiyor. İnşallah Yeni Türkiye'de kültür kimliğimizin oluşacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Pürtaş da teşkilatının Türkiye'nin kültürel olarak yenilenmesinde, gelecek kuşaklara aktarılmasında ve evrensel boyutlarda dünyaya tanıtılmasında önemli bir rol üstlendiğini anlattı.

TÜRKSOY'un Türk Cumhuriyetleri'nin bir araya gelerek sadece Türk dili konuşulan devletlerin üye olduğu uluslararası bir örgüt olduğunu ifade eden Pürtaş, "Kültürü, dili, dini aynı olan ancak değişik tarihi nedenlerden dolayı ayrı olan grupları kültürel anlamda tekrar bir araya getirmek amacıyla kurulmuştur. Türk dünyasının ortak geleceği adına bir buluşma noktasına dönüşmektedir" dedi.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Korkmaz, Türkiye'de bulunan üniversitelerin son 15 yılda önemli bir ivme kazandığını ve üniversitelerin gelişiminin hızla devam ettiğini vurguladı.

ASEM Başkanı Doç. Dr. Mehmet Akif Kireçci ise Türkiye'de 15 yıllık süre içerisinde istikrarlı bir yönetimin bulunduğunu ifade ederek, " Hükümet, yıllardır kendi kimliğimizin, kültürümüzün ötekileştirildiği, dışlandığını düşünülerek böyle bir irade ortaya koymuştur. Kültürüne sahip çıkmak isteyen bir millet iradesi söz konusu iken mevcut kazanımlarımızın üzerine titremek ve daha ileri noktalara taşımak adına toplumun her kesimine görevler düşüyor" ifadesini kullandı.

Panelin ardından Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, katılımcılara hediye takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kültürden Siyasete Yeni Türkiye Perspektifi Paneli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement