Kültür ve Turizm Bakanı Topçu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Devlet şu anda bölücü terör örgütünün belini kırdı, yani yılanın beli kırıldı, sıra kuyruğu ile kafasının ezilmesinde.

01.10.2015 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYŞE YILDIZ - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Devlet şu anda bölücü terör örgütünün belini kırdı, yani yılanın beli kırıldı, sıra kuyruğu ile kafasının ezilmesinde. Bu da çok kısa bir sürede, devletin bu kararlılığıyla, milletin bu inancıyla gerçekleşecektir" dedi.

Topçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan terör olaylarında şehitlere rahmet, gazilere şifa diledi.

Kürt ve Türkmen'i kimsenin birbirine düşüremeyeceğine dikkati çeken Topçu, şöyle devam etti:

"Kürt'ün de Türkmen'in de 75 milyonun düşmanı bölücü terör örgütüdür ve onun arkasında, onu destekleyen Çanakkale'de olanlardır. Dün Çanakkale'de karşımızda kimler varsa, aslında bugün de Kürt'ün ve Türkmen'in bu bölücü terörle olan savaşında, bölücü terörün arkasında o günkü güçler var, bunu böyle bilmemiz lazım. Kürt kardeşlerimiz bunun bilincinde ve farkındadır. Bölgede asla bölücü terör örgütüne bir kabul veya onları destekleme oranı yoktur. Devlet şu anda bölücü terör örgütünün belini kırdı, yani yılanın beli kırıldı, sıra kuyruğu ile kafasının ezilmesinde. Bu da çok kısa bir sürede, devletin bu kararlılığıyla, milletin bu inancıyla gerçekleşecektir."

Terör olayları turizm gelirlerini etkilemedi

Bölücü terörle mücadele edilmesine rağmen turizm gelirlerinde herhangi bir düşme olmadığını vurgulayan Topçu, "T-20 toplantısında, diğer ülkeler turizm gelirlerinde yüzde 20'leri aşan düşüşlerden bahsederken, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu ay itibarıyla düşüşü sadece binde 8'dir. Bu da dünyadaki ve Rusya'daki ekonomik krizle ilgilidir" diye konuştu.

"Ruslar, rahat bir nefes için Türkiye'yi tercih ediyor"

Bakan Topçu, ekonomik kriz yaşayan Rusların rahat nefes almak için Türkiye'yi tercih ettiğine değindi.

Topçu, Antalya'nın turizmde küresel bir marka olduğuna işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Antalya, denizi, güneşi, kumu, sahili, kültür varlıkları, ören yerleri ve aynı zamanda tarımıyla dünya çapında bir marka. Bu markanın kıymetini artırmak, aslında Kültür ve Turizm Bakanlığının görevlerinden biri olduğu gibi bütün bakanlıkların görevi. Antalya'nın kültür ve turizmde dünya markası olma işlevini devam ettirebilmesi ve artırabilmesi için eksiğimiz neyse, altyapı, üstyapı neyse bütün bunlar, bütün bakanlıkların envanterinde hangi eksiklikler varsa bir an önce tamamlanmalı ve bu marka değerimiz artarak devam etmeli."

Turizm gelirlerinin büyük kısmının Antalya ve İstanbul gibi illerden karşılandığını belirten Topçu, "lokomotif" olarak nitelendirdiği bu yerlerin pozitif ayrımcılığa tabi tutulması gerektiğini söyledi.

"Kültür ve turizm iç içedir"

Topçu, kültür ve turizmin ayrı gibi görünmesine rağmen iç içe olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Çünkü insanlar turizm vesilesiyle gittiği, ziyaret ettiği ülkelerin kültürlerini de tanıma, görme, öğrenme fırsatı bulurlar. Bu noktada kültür ve turizm değerlerimizi dünya markası noktasına getirmeliyiz, insanlığın hizmetine sunmalıyız. Kendi medeniyetimizin değerlerini insanlara sunarken de onu markalaştırmak için elimizden gelen her türlü gayreti hep birlikte göstermeliyiz. Bu anlamda da sokaktaki her vatandaşımız birer turizm, kültür elçisi gibi davranmalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kültür ve Turizm Bakanı Topçu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement