Küçük Uydu Tasarım ve Mühendislik Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Küçük Uydu Tasarım ve Mühendislik Çalıştayı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ve İslam Ülkeleri Uzay Bilim ve Teknolojileri Ağı'nın (ISNET) ortaklaşa düzenlediği, Küçük Uydu Tasarım ve Mühendislik Çalıştayı Ankara'da gerçekleştirildi.

22.10.2014 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü ve İslam Ülkeleri Uzay Bilim ve Teknolojileri Ağı'nın (ISNET) ortaklaşa düzenlediği, Küçük Uydu Tasarım ve Mühendislik Çalıştayı Ankara'da gerçekleştirildi.

TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, İslam İşbirliği Teşkilatı Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Bakanlar Komitesi Genel Koordinatörü Shaukat Hameed Khan, etkinliğin açılış töreninde onur konuğu olarak konuştu. Khan, Türkiye'nin uydu tasarımı ve üretimi konularında önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, Türkiye'nin bu konuda İslam dünyasına öncülük edebileceğini kaydetti. Çalıştaya, Azerbaycan, Ürdün, Filistin, Pakistan, Sudan, Mısır, Yemen, İran, Malezya ve Irak uzay ajansları ve uzay enstitülerinden uzmanlar, Türkiye'den ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, TAİ, ROKETSAN, HAVELSAN başta olmak üzere ilgili özel kuruluş, dernek ve üniversite öğretim üyelerinden oluşan çok sayıda davetli katıldı.

Etkinlikte, İslam ülkelerinin uzay teknolojileri alanındaki uzmanları ülkelerindeki uydu tasarım faaliyetleri hakkında sunumlar gerçekleştirdi. TÜBİTAK UZAY uzmanları da, Türkiye'nin son 10 yılda uydu tasarımı konusunda deneyim ve bilgi birikimini İslam ülkelerinden katılan uzmanlarla paylaştı.

Açıklamaya göre Türkiye'nin şu anda uzayda 4 uydusu bulunuyor. Türkiye, 2019'a kadar en az 3'ü yerli üretim, toplam 7 uydudan oluşan uydu filosuna sahip olacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Küçük Uydu Tasarım ve Mühendislik Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement