KPSS Operasyonu İçin Düğmeye Basıldı: Çok Sayıda Gözaltı Var - Son Dakika
Güncel

KPSS Operasyonu İçin Düğmeye Basıldı: Çok Sayıda Gözaltı Var

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara merkezli 14 ilde operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 61 kişi gözaltına alındı.

23.03.2015 08:38  Güncelleme: 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin, Ankara merkez olmak üzere 14 ili kapsayan operasyon başlatıldı. 82 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu, bu kişilerden 62'sinin gözaltına alındığı öğrenildi.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, Ankara merkez olmak üzere 14 ili kapsayan operasyon başlattı.

62 KİŞİ GÖZALTINDA

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinin talimatıyla 2010 yılında yapılan KPSS'de usulsüzlük, soruların sızdırılması ve kopya iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu, bu kişilerden 62'sinin gözaltına alındığı, farklı illerde gözaltına alınanların Ankara'ya getirileceği öğrenildi.

İSTANBUL'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

2010'da yapılan KPSS'de usulsüzlük, soruların sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul'da 4 kişi gözaltına alındı. Hastanede doktor kontrolünden geçirilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesine getirilen şüpheliler, işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderilecek.

34 ZANLI EMNİYET'TE

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük iddialarına ilişkin 14'ten fazla ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında Ankara'da gözaltına alınan 34 zanlı sağlık kontrolünden geçirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 2010 yılındaki KPSS sorularının usulsüz sızdırılması ve kopya iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde adresleri önceden belirlenen noktalara eş zamanlı operasyon başlatmıştı.

Gözaltına alınan 34 zanlı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

BAŞSAVCI HARUN KODALAK: 10 KİŞİ KAÇTI

2010 yılından beri yürütülen KPSS sınav soruşturmasıyla ilgili olarak bu sabah Ankara merkezli başlatılan operasyon ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak Hürriyet'e şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gözaltı haberi doğru. Başsavcılığımızın yürüttüğü soruşturma kapsamında toplam 82 kişilik şüpheli gözaltı listesi bulunuyor. Bu liste kapsamında gözaltılar bu sabah başlatıldı. Şu ana kadar Ankara'da toplam 62 gözaltı yapıldı. Listede yer alan şüphelilerden 10 kişinin yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Soruşturma devam ediyor. Daha fazla ayrıntı veremem. Şimdilik bu kadar."

KPSS Operasyonu İçin Düğmeye Basıldı: Çok Sayıda Gözaltı Var
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel KPSS Operasyonu İçin Düğmeye Basıldı: Çok Sayıda Gözaltı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (82)

  • Sami kavak: Bu adaletsizliklerin , yolsuzlukların ve hırsızlıkların bitmesi için AKP den kurtulmak gerekiyor. 23 3 Yanıtla
  • ttt: sınavlarda haksızlık yapanları Allah bildigi gibi yapsın. Eşim 2010 kpss nasıl hazırlandıgını ben biliyorum. bende defalarca kpss ye girdim. ilk defa birini gözlemledim sınava hazırlanan. bu cok fedakarlık isteyen bir sürec. herkes etkileniyor. bunu yapanlar bu işte sadece sınava girenlerin hakkı yok. tüm aileninde hakkını yidiniz. kimse size hakkını helal etmez. o yüzden cok agır bir haksızlık yaptınız 7 10 Yanıtla
  • yigit: Paralelci Alçaklar hesap vermeli 8 9 Yanıtla
  • Orhan Ergan: AKP torpil ve yosuzluk haberlerini unutturmak için AKsavcılar ve AKpolisin yaptığı gündem değiştirme operasyonu olduğu belli 14 3 Yanıtla
  • yavuz: Paralelci hırsızlar hesap vermeli inlerine girilmeli hak etmeden göreve gelenler görevlerinden atılmalıdır ozaman insanların vicdani rahat eder 7 9 Yanıtla
  • zaman yolcusu: boşuna demiyoruz avrupa ile aranızda 600 sene fark var diye ben yine iyimserim bazıları 1000 sene diyor 11 3 Yanıtla
  • levent sarıkaya: Halen neredeyiz, nelerle uğraşıyoruz...Yazık. 11 3 Yanıtla
  • Mehmet : Hep cemaat ın işi 2 12 Yanıtla
    neco: Ne istendide vermedik. 0 0
  • baki: Hepsi hikaye. once sorulari ver, tepki uzerine gostermelik iş yap. siz once hakketmedigi halde sisteme kadroludan yatay gecis yaptirilan kadrolu olan binlerce akp yandasi torpillileri dile getirin. benim onlarca bu sekilde kpss den yetersiz puan aldigi halde torpille, yandaslikla kadroya gecmis ogretmen ve diger memur tanidigim var. bunlarin aldigi maas haramdir. coluk cocugundan muhakkak cikacaktir. bunlarin hepsi hukumetin onayi ve bilgisi dahilinde olan seylerdir. yani bitaraf olan bertaraf olmuştur. 13 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement