Kosova'lı Heyetten Yunusemre'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Kosova'lı Heyetten Yunusemre'ye Ziyaret

Kosova\'lı Heyetten Yunusemre\'ye Ziyaret

Kosova’nın Prizren şehri Belediye Başkan Yardımcısı Levent Kuş, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’yi makamında ziyaret etti.

24.08.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'nın Prizren şehri Belediye Başkan Yardımcısı Levent Kuş, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi makamında ziyaret etti.

Kosova Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Levent Kuş beraberinde Boşnak işadamları ve sanatçıları bünyesinde barındıran "Sofra" Derneği Başkanı Berhil Shasivari ile birlikte Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak ve Şule Uygur ile Belediye Meclis Üyesi Gürkan Koyuncu'da hazır bulundu.

"İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Kosova Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Levent Kuş, yaptığı açıklamada belediyeler arasında sosyal kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Kosova yeni kurulan bir Cumhuriyettir. Nüfusunun yüzde 60'ı 25 yaşın altında olan bir ülkedir. Bizlerde elimizden geldiği kadar ülkemize katkı sunmaya çalışıyoruz. Kosova'nın tanınması ve ikili ilişkilerin artması konusunda mücadelemizi veriyoruz. İnanıyoruz ki hedefimize en kısa sürede ulaşacağız. Türkiye Kosova'ya her zaman destek oldu. Bizler kendimizi Türkiye'nin elçisi olarak görüyoruz. Belediyeler arasındaki ikili ilişkileri arttırmayı amaçlıyoruz. Sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek istiyoruz." dedi.

"KOSOVALI KARDEŞLERİMİZ İLE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR"

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Kosova'dan gelen kardeşlerimizi belediyemizde görmekten mutluluk duyuyoruz. Tarihte önemli medeniyetlere imza atmış bir imparatorluğun torunları olarak yakın tarihte balkanlarda sıkıntılar üzüntüler oldu. İnsanlarımız öldüler. Ama Türkiye'nin Balkanlara olan ilgisi, sevgisi hiç bitmedi. Balkanlardaki insanımız Türkiye'yi sığınak bir kapı olarak görüyorlar o yüzden Türkiye'nin başına bir iş gelmesini istemiyorlar. Bizimde orada yaşayan insanlarımıza karşı manevi bir borcumuz var. Onlara sahip çıkma noktasında hepimizin bir gönül borcu var. Gönül bağımızın olduğu bütün diyarlara karşı sorumluluğumuz var. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Balkanlara özel bir sevgisi alakası var. Türkiye'nin güçlü olması Balkanlardaki insanımızın da güçlü olması anlamına geliyor. Bizlerin Kosova'lı kardeşlerimiz ile gönül bağımız vardır. Ben ziyaretlerinden dolayı Kosovalı kardeşlerime çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Ziyarette Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Kosova'dan gelen heyete Kuran-ı Kerim ve fincan takımı hediye etti. Kosova Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Levent Kuş ise Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'ye plaket ve "Prizren Business FORUM 2015" fuarı kitapçığı hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosova'lı Heyetten Yunusemre'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement