Kosova Güvenlik Kuvvetleri Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika
Dünya

Kosova Güvenlik Kuvvetleri Yıldönümünü Kutladı

Kosova Güvenlik Kuvvetleri Yıldönümünü Kutladı

Kosova Güvenlik Kuvvetleri (KGK) kuruluşunun 6’ncı yıldönümünü Priştine Adem Jashari kışlasında düzenlenen törende kutladı.

26.11.2014 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Güvenlik Kuvvetleri (KGK) kuruluşunun 6'ncı yıldönümünü Priştine Adem Jashari kışlasında düzenlenen törende kutladı.

Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga'nın, KGK Komutanı General Kadri Kastarti'nin eşliğinde şeref kıtasını selamlaması ile başlayan tören Kosova milli marşının çalınması ile devam etti. Devlet erkanı ve Kosova'da görev yapan NATO'nun barış Gücü KFOR 'da yer alan ülkelerin askeri temsilcilerinin hazır bulunduğu törende konuşan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, "Hayati bir vizyon olan istikrarlı, güvenli ve barış içinde bir Kosova'nın geleceği için katkı sunan Güvenlik Kuvvetleri'nin yıldönümü töreninde bulunmaktan dolayı gururluyum. Geçmiş ve gelecek nesillerin ideali olan demokratik ve kapsayıcı bir devletin oluşturulması ve ülkenin öznelliğinin korunmasında sizler etnik ayrım yapmadan her zaman Kosova'nın arkasında oldunuz" dedi.

Kosova Başbakanı Hashim Taçi ise, "Kosova'nın geçtiği zorlu bir siyasi dönemin ardından bugün Kosova Güvenlik Kuvvetleri'nin 6'ncı yıldönümünü kutluyoruz. Ancak çok yakın bir zamanda ülke kurumları oluşturulacak ve yeni hükümet kurulacaktır. Yeni hükümetin en önemli önceliği yasal süreçler çerçevesinde Kosova Güvenlik Kuvvetleri'nin Kosova Silahlı Kuvvetleri'ne dönüştürülmesi olacaktır" dedi.

Kosova Güvenlik Kuvvetleri Komutanı General Kadri Kastrati ise, ülkeyi ve vatandaşlarını koruma amacı olan Kosova Güvenlik Kuvvetleri'nin, Silahlı Kuvvetlere dönüşmeye hazır olduğuna vurgu yaptı. Tören, KGK mensuplarının resmi geçidi ile sona erdi. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kosova Güvenlik Kuvvetleri Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement