Konut Sahipleri Biraz Daha Bekleyecek - Son Dakika
Güncel

Konut Sahipleri Biraz Daha Bekleyecek

Konut Sahipleri Biraz Daha Bekleyecek

Haziran ayında verilmesi yönünde bir takım haberlerin çıktığı MAŞUT TOKİ evleri ile ilgili hak sahiplerine kötü haber geldi.

26.05.2015 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın MAŞUK bölgesinde yapımı tamamlanmak üzere olan 2 bin 935 konutun hak sahiplerine veriliş tarihi netlik kazanmazken, yüklenici firma yetkilileri en erken teslimatın Eylül ayı içerisinde yapılabileceğini açıkladı.

Yaklaşan milletvekili seçimleri ile birlikte 'Teslimatlar Haziran ayı içerisinde olabilir' şeklindeki haberlerin yayıldığı kent merkezinde, evlerine geçmek için gün sayan hak sahiplerinin acele etmemesi gerektiğini belirten yetkililer, fiziki çalışmanın yüzde 95 oranında tamamlandığını belirtti.

İnşaatların yüzde yüzlük kısmının tamamlanmasının ardından TOKİ yetkililerinin ön inceleme yaparak eksikliklerin tespit edileceğini ve bunun ardından eksikliklerin de tamamlanması için kendilerine ek süre tanınacağını belirten firma yetkilileri, "Söz konusu Haziran ayı imkansız gibi görünüyor" şeklinde değerlendirme yaptı.

MAŞUK'ta 1017 konutluk inşaatı üstlenen Ilgın İnşaat Proje Müdürü Ömer Ölgen, "Biz 357 adet FG modeli 2+1 ve 660 adet DG modeli 3+1 olmak üzere toplamda 1017 konut yapıyoruz. İnşaatlarımız büyük ölçüde tamamlandı. Sadece iç kısımlarda çok küçük bir takım eksiklikler var, onları şimdi tamamlamaya çalışıyoruz. Bizim TOKİ ile yaptığımız iş tamamlama sözleşmemiz Ekim 2015 itibari ile bitiyor. Şimdilik altyapı ve bordür kısımlarda eksiklikler var. Ama biz Ilgın İnşaat olarak sözleşme tarihinden daha önceki bir dönemde bu işlerin tümünü tamamlayarak evleri TOKİ'ye teslim etmeyi planlıyoruz. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra TOKİ heyeti gelerek binalarda inceleme yapacak ve her bina için varsa bir eksiklik onları not ederek bizlere iletecek. Bezler de belirli bir süre içerisinde bu eksiklikleri tamamlayarak tekrardan TOKİ'ye bildireceğiz. İkinci bir kez konutlara gelecek olan heyet işlerin tamamlanıp tamamlanmadığını araştıracak ve bu noktadan sonra bizlik bir iş kalmayacak. Artık tüm iş TOKİ tarafından belirlenecek bir tarihle anahtar teslimatı yapılacak" dedi.

'KONUTLAR ÇOK SAĞLAM'

MAŞUK'taki zeminin tamamen kayadan oluştuğunu sözlerine ekleyen Ölgen, "Zeminin iyi olmasının yanı sıra biz depreme dayanıklı ve üst kalite malzeme kullanarak bu inşaatları yapıyoruz. Gerek yalıtım olsun gerekse ince işçilik olarak Urfalılara gönül rahatlığıyla içlerinde oturabilecekleri yuvalar veriyoruz" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Konut Sahipleri Biraz Daha Bekleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement