Kocaeli - Şehit Komando Er Emre Kaan Arlı, Kocaeli'nde Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - Şehit Komando Er Emre Kaan Arlı, Kocaeli'nde Toprağa Verildi

Kocaeli - Şehit Komando Er Emre Kaan Arlı, Kocaeli\'nde Toprağa Verildi

Şehit komando er Emre Kaan Arlı, Kocaeli'nde toprağa verildi Siirt'te PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan 8 askerden Jandarma Komando Er 23 yaşındaki Emre Kaan Arlı'nın cenazesi, bugün Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde düzenlenen törende, gözyaşları arasında toprağa verildi.

20.08.2015 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit komando er Emre Kaan Arlı, Kocaeli'nde toprağa verildi

Siirt'te PKK'nın bombalı saldırısında şehit olan 8 askerden Jandarma Komando Er 23 yaşındaki Emre Kaan Arlı'nın cenazesi, bugün Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde düzenlenen törende, gözyaşları arasında toprağa verildi. 10 bini aşkın kişinin katıldığı cenaze töreninde, kalabalık attığı sloganlarla terörü bir kez daha lanetledi.

Ailesi Derince İlçesi'nin Yenikent Mahallesi'nde oturan şehit er Emre Kaan Arlı'nın cenazesi, askeri uçakla İzmit Cengiz Topel Havaalanı'na getirildi. Cenaze daha sonra buradan alınarak Derince İlçesi'ndeki Merkez Camii'ne götürüldü. Cenazenin getirilmesi sırasında ilçede bir çok noktada trafik neredeyse durdu. Cenazeye Kocaeli'nin tüm ilçelerinden büyük katılım oldu. Kalabalık cami ve çevresine sığmadı.

Şehit erin cenazesi önce helallik alınması için evlerinin önüne getirildi. Burada anne Emine Arlı ve sağlık teknisyeni baba Şaban Arlı ile kız kardeşleri ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze daha sonra Merkez Camii'ne getirildi.

Cenaze törenine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AKP Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan, Fatma Kaplan Hürriyet, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, siyasi parti başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarla sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile 10 binin üzerinde vatandaş katıldı.

Kalabalık burada sık sık tekbir getirirken, 'Şehitler ölmez, vatanda bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' sloganları atarak terörü lanetledi. Cenaze namazının ardından bekar olan şehit komando er Emre Kaan Arlı'nın top arabasındaki cenazesi daha sonra Körfez Mezarlığı'ndaki Şehitliğe götürülerek topağa verildi.

Şehit erin cenazesinin şehitliğe götürülmesi sırasında da vatandaşlar yol boyunca terörü lanetleyen sloganlar attı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - Şehit Komando Er Emre Kaan Arlı, Kocaeli'nde Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement