Kocaeli İtfaiyesi, Sakarya İtfaiyesini Eğitecek - Son Dakika
Yerel

Kocaeli İtfaiyesi, Sakarya İtfaiyesini Eğitecek

Kocaeli İtfaiyesi, Sakarya İtfaiyesini Eğitecek

Sakarya İtfaiyesi personeli, Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi’nde eğitimden geçirilecek.

12.11.2015 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya İtfaiyesi personeli, Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi'nde eğitimden geçirilecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ayhan Orhan Arancı, Müdahale Şube Müdürü Vedat Selamet, Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Muhammed Zahit Akkaya ile Adapazarı Müdahale Gruplar Amiri İbrahim Kara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ni ziyaret etti. İtfaiyenin eğitim düzeyinin ve olanaklarının üst düzeyde olduğunu belirten Arancı, Sakarya itfaiye personelinin, Kocaeli İtfaiyesi'nde eğitimden geçirilmesi talebinde bulundu.

ÜÇER HAFTALIK EĞİTİM

Kocaeli ve Sakarya itfaiyeleri arasında varılan mutabakata göre, önümüzdeki aydan başlayarak, bir program dahilinde ve gruplar halinde Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi'ne gönderilecek olan Sakarya İtfaiye personelinin, üçer haftalık eğitimden geçirilmesi kararlaştırıldı. Eğitime alınacak olan itfaiyeciler, her etapta, tecrübeli ve tecrübesiz olarak iki grup halinde gönderilecek. Gönderilen itfaiyecilerden tecrübesiz olanları, Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesindeki İtfaiye Eğitim Merkezi(KOBİTEM) eğitecek. Tecrübeli olanlar ise Müdahale Müdürlüğü'nce kendi personelimize uygulanacak olan hizmet içi uzmanlık eğitimleri programına dahil edilecek.

ORTAK MÜDAHALE İMKANI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, bu uygulamanın komşu itfaiye teşkilatlarının dostluk ilişkilerini artırmasının yanında, birbirlerini tanıyan ve aynı eğitimi almış itfaiye personelleri olarak, yangınlara ve kurtarma olaylarına ortak müdahale etmek ve işbirliği yapmak gerektiğinde, itfaiyecilere büyük bir kolaylık ve yangınla mücadelede üstünlük sağlayacağını belirtti. Ziyarette Kocaeli Büyükşehir İtfaiyesi'nin yapılanması ve gerçekleştirdiği hizmetler hakkında, yetkililere bilgilendirme yapıldı, bilgi ve belge paylaşımında bulunuldu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli İtfaiyesi, Sakarya İtfaiyesini Eğitecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement