Kocaeli Donanmaya Ait Savaş Gemileri Körfez Köprüsü'nde Tabliye Kaldıran Vinçleri Salladı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Donanmaya Ait Savaş Gemileri Körfez Köprüsü'nde Tabliye Kaldıran Vinçleri Salladı

Kocaeli Donanmaya Ait Savaş Gemileri Körfez Köprüsü\'nde Tabliye Kaldıran Vinçleri Salladı

Donanmaya ait savaş gemileri Körfez Köprüsü'nde tabliye kaldıran vinçleri salladı Gebze-Orhangazi-İzmit otoyol Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü'nün 'Kuzey yolu' olarak da adlandırılan Dilburnu ayakları ile kara bağlantısı arasındaki tabliyelerin yerleştirilmesi sırasında Körfez'den belirlenen hız limitinin üzerinde geçen gemilerin hasara yolaçtığı ortaya çıktı.

20.07.2015 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Donanmaya ait savaş gemileri Körfez Köprüsü'nde tabliye kaldıran vinçleri salladı

Gebze-Orhangazi-İzmit otoyol Projesi'nin en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü'nün 'Kuzey yolu' olarak da adlandırılan Dilburnu ayakları ile kara bağlantısı arasındaki tabliyelerin yerleştirilmesi sırasında Körfez'den belirlenen hız limitinin üzerinde geçen gemilerin hasara yolaçtığı ortaya çıktı. Bu yeni bir uyarıya yolaçan hasara, bu bölgede aynı zamanda eğitim çalışması da yapan Donanma Komutanlığı'na bağlı savaş gemilerinin neden olduğu anlaşıldı.

Edinilen bihlgilere göre Körfez Köprüsü'nde Dilburnu kesiminde ayak ile kara bağlantısı arasındaki tabliyelerin yerleştirilmesi sırasında vinçlerle hassas kaldırma çalışması yapıldığından, Ulaştırma Bakanlığı bu hattan geçen gemiler için koordinat ve hız limini verdi. Ancak yapılan tüm uyarı ve duyurulara rağmen, bu hattan geçen ve Donanma Komutanlığı'na ait savaş gemisi olduğu anlaşılan iki gemi rota dışına çıkıp hız limitini aşınca çıkan aşırı dalgalanma, tabliyeleri kaldırmakta olan vinci etkileri ve birbirine çarpan tabliyelerde hasar oluştu. Bu olayın ardından yüklenici 'IFI' adlı yüklenici japon firması bakanlık yetkililerine başvurdu. Belirtilen tarih ve saatte dalgalanmaya Donanma Komutanlığı'na bağlı savaş gemilerinin yolaçtığı anlaşıldı. Bunun üzerine bu çalışmalar ve hassas kaldırma operasyonları tamamlanana kadar Donanma Komutanlığı'na bağlı savaş gemileri dahil tüm gemilerin geçiş yaparken daha önce belirlenen 29 derece 30 dakika doğu boylamları ile 29 derece 32 dakika doğu boylamları arasındaki gemi seyir alanı genişletilerek 29 derece 28 dakika doğu boylamları ile 29 derece 33 dakika doğu boylamları olarak bildirildi. Bu bildirimle gemilerin buradan daha önceden hız kestikten sonra geçmeleri istendi.

Olayı doğrulayan Kocaeli Liman Başkanlığı yetkilileri, buradan geçen tüm gemilerin VHF telsiz frekansını takip etmelerinin izlenmesi talimatı verildiğini, gemilerin bu frekanstan verilecek konutlara göre rota ve hızlarını belirlemeye başladıkları öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Donanmaya Ait Savaş Gemileri Körfez Köprüsü'nde Tabliye Kaldıran Vinçleri Salladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement