Kırıkkale: Kırıkkale'de Tren Kazası - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale: Kırıkkale'de Tren Kazası

Kayseri'den Ankara İstikametine Demir Cevheri Götüren 23601 Sefer Sayılı Yük Treni, Kırıkkale'nin İzzet Köyü Yakınlarındaki Tünelde Devrildi. Kazadan Sonra Olay Yerine Doğru Ankara'dan Yola Çıkan Kurtarma Ekibini Taşıyan İmdat Treni de Raydan Çıkarak Devrildi. Kazada Şans Eseri Ölen ya da Yaralanan Olmadı.

19.12.2006 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'den Ankara istikametine demir cevheri götüren 23601 sefer sayılı yük treni, Kırıkkale'nin İzzet Köyü yakınlarındaki tünelde devrildi. Kazadan sonra olay yerine doğru Ankara'dan yola çıkan kurtarma ekibini taşıyan imdat treni de raydan çıkarak devrildi. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde yaşanan olayda Kayseri'den Ankara istikametine doğru gitmekte olan yük treni, Kırıkkale'nin Ballışeyh İlçesi'ne bağlı İzzettin Köyü yakınlarında, tünel içinde 2 vagonunun devrilmesi sonucunda yoldan çıkarak demiryolunu ulaşıma kapattı. Kazanın haber alınmasının ardından Ankara'dan Kırıkkale istikametine doğru yola çıkan 22085 sayılı Ankara imdat ekibini götüren treni de kaza yerine ulaşamadan Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesi yakınlarında raydan çıktı.

Her 2 tren kazasında can kaybı yaşanmazken, kaza nedeniyle farklı yönlere gitmekte olan 4 Eylül, Güney ve Doğu Ekspresleri'nde bulunan yolcular, Kırkkale'nin Delice İlçesi'ne bağlı Çerikli Beldesi'nde uzun süre beklemek zorunda kaldı. Kurtarma ekibinin de kaza yaparak raydan çıktığının öğrenilmesinden sonra Çerikli'de bekleyen tren yolcuları otobüslerle Ankara'ya gönderildi.

Kaza nedeniyle Kırıkkale bekletilen Erzurum Ekspres'in yolcuları ise Yozgat'ın Yerköy İlçesi'ne gönderildi.

Trenlerde bulunan yaklaşık 200 yolcunun otobüslerle Ankara ve Yerköy'e gönderilmesininden sonra İzzettin Köyü ve Yahşihan İlçesi yakınlarında devrilen trenler yol açma çalışması başlatıldı.

Diğer taraftan Orta Anadolu, Güney ve Doğu'ya gidecek olan yolcu trenleri ise yolcularıyla birlikte bekletilmeye alındı.

Tren kazalarıyla ilgili olarak henüz bir açıklama yapmayan yetkililer, Ankara'dan çıkan imdat trenin kazasını şansızlık olarak nitelendirdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale: Kırıkkale'de Tren Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement