Kılıçdaroğlu'ndan Mustafa Sarıgül'e Sürpriz Telefon - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Mustafa Sarıgül'e Sürpriz Telefon

Kılıçdaroğlu\'ndan Mustafa Sarıgül\'e Sürpriz Telefon

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu "çatı aday" formülünü eleştiren Mustafa Sarıgül'ü arayarak kritik süreçte partiye destek olması uyarısında bulundu.

07.06.2014 15:22  Güncelleme: 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.com/ Olgun Kızıltepe Köşk seçimleri için çalışmalarını sürdüren CHP'de Mustafa Sarıgül krizi yaşanıyor. Son dönemlerde "çatı aday" formülüne yönelik eleştirileri ile gündeme gelen Sarıgül'ün bu tutumunun parti içerisindeki bazı isimleri rahatsız ettiği belirtildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SARIGÜL'E SÜRPRİZ TELEFON

30 Mart yerel seçimlerinde yeniden CHP'ye katılan Mustafa Sarıgül, yaptığı açıklamalar ile parti kanadından bazı isimlerin tepkisini çekti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ve MHP'nin üzerinde durduğu "Çatı aday" formülü üzerine yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Sarıgül'ün bu tutumu CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da rahatsız etti. Konuyla ilgili kurmayları aracılığıyla Sarıgül ile temasa geçen Kılıçdaroğlu'nun, Sarıgül'le sürpriz bir telefon görüşmesi yaptığı ortaya çıktı.

ELEŞTİRİLERİNİ BİR KEZ DAHA YİNELEDİ

Haberler.com'un ulaştığı bilgilere göre; ikili arasında yapılan sürpriz görüşmede Kılıçdaroğlu, Sarıgül'den bu eleştirel üslubundan vazgeçerek Köşk seçimleri için partiye destek olması talebinde bulundu. Sarıgül'ün de "çatı aday" formülü konusundaki eleştirilerini yinelediği, başta Baykal olmak üzere bazı isimlerin adaylığına mesafeli durduğunu Kılıçdaroğlu'na iletti. Bunun üzerine Sarıgül'den ılımlı bir tutum sergilemesini bekleyen Kılıçdaroğlu'nun da bir hayli sinirlendiği gelen bilgiler arasında...

SARIGÜL NE DEMİŞTİ?

İngiliz Parlamentosu'nda konuşan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri önemlidir. Bu kadar önemli bir seçim için ortaya atılan 'ortak aday' veya 'çatı aday' formülü doğru bir fikir değildir. Çünkü ortak aday ortada kalır. Sahibi olmaz. Ortak adayı hiçbir siyasi parti üstlenmez. Parti tabanları ortak adayı benimsemez.Tabanın, teşkilatların çalışmadığı bir seçimi almak da teknik olarak mümkün değildir" açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Mustafa Sarıgül'e Sürpriz Telefon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ercan ali: YALANDAROĞLU YOLUN SONUNA GELDİN ARTIK 34 4 Yanıtla
  • CELAL: AKP CHP KAVGASININ KİMSEYE FAYDASI YOK HAİNLERİ SEVİNDİRMEYİN 21 2 Yanıtla
    CELAL: MURAT KARA İŞİNİZE GELİYOR DEMİ AKP CHP KAVGASI BOŞ BOŞ YAZIYORSUN 0 0
  • uçan tekmeci: Ayar mı çekmiş? 17 1 Yanıtla
  • hamdi: Bence chp kapatılmalı .. Tarihte Atatürkün partisi olarak gönüllerde kalmalıdır . Bu lavuklar Atatürke zarar veriyor . Devletin başına devlet gerek 7 2 Yanıtla
  • yasabır: İstanbulu kayıp eden iki kafadar bunlarmı türkiyeyi yönetecekler vay başıma gelenler . 2 2 Yanıtla

Advertisement